Verbreding snelweg A15 bij Sliedrecht is bijna gereed

SLIEDRECHT – De verbreding van de A15 tussen Papendrecht en Sliedrecht is bijna gereed. Tijdens vier weekendafsluitingen heeft aannemer Strukton vrijwel alle werkzaamheden kunnen uitvoeren. Voor de afrondende werkzaamheden zijn geen volledige wegafsluitingen meer nodig. Dat bericht de gemeente Sliedrecht.

Omdat er nog werkzaamheden plaatsvinden, geldt er nog een aangepaste maximum snelheid. Naar verwachting zijn de werkzaamheden volgende week gereed. (Foto via gemeente Sliedrecht)

Op de A15 richting Gorinchem, tussen Papendrecht en Sliedrecht-Oost is maandag 23 augustus vroeg in de ochtend de derde rijstrook in gebruik genomen. De spitsstrook is komen te vervallen. Het verkeer heeft hier nu drie rijstroken met daarnaast een vluchtstrook ter beschikking. Daarnaast zijn er nieuwe portalen, bewegwijzering en nieuwe led verlichting geplaatst. Er staat nog een barrier langs een gedeelte van dit traject. Deze wordt op korte termijn vervangen voor geleiderails.

Weefvak
Op de A15 richting Rotterdam is een zogeheten weefvak aangelegd. Dit weefvak wordt binnenkort opengesteld. Deze week worden in een aantal nachten de laatste werkzaamheden daarvoor uitgevoerd. De A15 blijft dan open. Verkeer richting Rotterdam kan ’s nachts langs de werkzaamheden rijden.

3 gedachten over “Verbreding snelweg A15 bij Sliedrecht is bijna gereed”

  1. Het is een mooi stukje snelweg geworden.
    Maar het heeft pas echt nut als de versmalling naar 2 banen na Gorinchem pas plaatsvindt

  2. Het probleem is nu verplaatst naar Sliedrecht oost versmalling naar 2 stroken. Niet echt een oplossing dus.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld