Paas lijsttrekker SGP-ChristenUnie bij gemeenteraadsverkiezingen 2022

SLIEDRECHT – De besturen van de Sliedrechtse afdelingen van SGP en ChristenUnie hebben donderdagavond 25 november 2021 hun handtekeningen gezet onder de Samenwerkingsovereenkomst 2022-2026. Daarmee gaat bijna 40 jaar samenwerking een nieuwe raadsperiode tegemoet. Daarnaast is de lijsttrekker gepresenteerd. Cees Paas (41) leidt de lijst bij de gemeenteraadsverkiezingen half maart 2022. Hij is ook kandidaat-wethouder.

De huidige fractievoorzitter Cees Paas (SGP-ChristenUnie) is ook de lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen komend jaar. (Foto gemeente Sliedrecht)

Paas maakt sinds 2014 deel uit van de gemeenteraad en is sinds 2019 fractievoorzitter. In het dagelijks leven is hij werkzaam als zelfstandig consultant. De publicatie van de volledige kandidatenlijst zal eind dit jaar plaatsvinden. Cees Paas wordt tevens voorgedragen als kandidaat-wethouder, omdat de huidige wethouder, Piet Vat, zal stoppen aan het eind van de huidige raadsperiode. SGP-voorzitter Peter Hoogendoorn en waarnemend ChristenUnie-voorzitter Edwin Monster hebben hun handtekening onder het ‘Statuut van samenwerking’ geplaatst. Ook werd traditiegetrouw een taart met daarop het logo van de samenwerkende partijen aangesneden. 

Tekst gaat verder onder tweet.

In de achterliggende maanden is door de besturen gesproken over de samenwerking in de komende raadsperiode. De beide partijen zien het als hun plicht en hun gezamenlijk doel de Bijbelse normen en waarden uit te dragen in het vertrouwen dat God overal boven staat. De beide partijen onderkennen dat zij bij het uitdragen van deze unieke boodschap en in hun politiek handelen elkaar nodig hebben en elkaar wederzijds kunnen versterken, met volledig behoud van de eigen identiteit, doelstellingen en zelfstandigheid van beide partijen. De samenwerking tussen de lokale afdelingen van SGP en ChristenUnie kent inmiddels een lange geschiedenis en startte in 1982 met de samenwerking tussen SGP, RPF en GPV. De twee laatstgenoemde partijen fuseerden in 2000 tot de ChristenUnie.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld