OVK doet beroep op politiek met het oog op gemeenteraadsverkiezingen

door Peter Donk
SLIEDRECHT – Met een brief aan het College van B & W en de leden van de gemeenteraad vraagt de Ondernemers Vereniging Kerkbuurt (OVK) aandacht voor een aantal punten. De brief komt een half jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen. Er is de afgelopen tijd volgens de OVK veel verbeterd, heringericht, pleinen gerealiseerd en zijn vastgoedeigenaren gestimuleerd om hun panden op te knappen of om te zetten naar andere functie. De OVK wil zich opmaken voor ‘een stevige tweede ronde’, zoals ze dat zelf noemen, waarin het ook duidelijkheid wil over wie opdraait voor bepaalde kosten.

De leegstand is sterk afgenomen en ondernemers zijn beter gaan samenwerken. Zowel onderling, als met de gemeente en andere stakeholders. “We zien met zijn allen dat deze stevige aanpak helpt en zijn vruchten begint af te werpen. Op enkele vastgoedontwikkelingen na, is de leegstand in ons winkelgebied stevig afgenomen en hebben we veel nieuwe ondernemers in ons midden mogen verwelkomen. Maar we zijn er nog niet. Kijk maar naar wat voor impact een coronacrisis en toenemende internet-aankopen met zich meebrengen. Je moet als centrumgebied meer bieden”, is OVK-voorzitter Eddy Hoogendoorn van mening. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

De politieke partijen is door de OVK een reeks punten aangedragen. Neem nu groen op winkelpromenade Kerkbuurt. “Hoort dit thuis bij de ondernemers of is dit iets wat door de gemeente Sliedrecht gedragen zou moeten worden? Of een combinatie? Graag horen we ook een visie op een beladen onderwerp, de zondagopenstelling. Wij zijn in ieder geval van mening dat de ondernemer vrij zou moeten zijn in hun keuze. Of feestverlichting. De bestaande feestverlichting is afgeschreven en aan vervanging toe. Zijn de kosten voor aanschaf, plaatsen en onderhoud voor de ondernemers of de gemeente. Of gezamenlijk”, stelt OVK-voorzitter Eddy Hoogendoorn.

Niet reëel
Ook roert de OVK de reclamebelasting aan. Hoogendoorn: “Momenteel betaalt iedere ondernemer binnen een aangewezen gebied een vast bedrag aan reclamebelasting. Dit wordt via het ondernemersfonds uitbetaald aan de Ondernemers Vereniging Kerkbuurt. Voor 2021 is dit bedrag begroot op € 41.960. Helaas blijkt dat dit niet geheel reëel is, aangezien er een verrekening is geweest over 2020 en daarmee ook de uitkering over 2021 is aangepast. Wij zijn op zoek naar andere manieren van belasten van winkeliers en eventueel pandeigenaren om meer financiële middelen tot onze beschikking te krijgen. Wij zijn benieuwd hoe de politieke partijen daar over denken en eventueel mee zouden willen denken in oplossingen.” Het opdraaien voor de kosten van centrummanagement is een ander punt. Hoogendoorn: “Graag horen wij van uw partij hoe zij vinden dat de verhouding zou moeten liggen in bijdrage tussen gemeente en ondernemersvereniging. Wij wachten een reactie af en staan er vanzelfsprekend voor open om eventueel het gesprek met hen aan te gaan.”

1 gedachte over “OVK doet beroep op politiek met het oog op gemeenteraadsverkiezingen”

  1. Is er ook al een plan van afbraak voor de panden van Ben Bongers?
    Het is een grote aanfluiting dat men praat over hoe mooi de dijk is. Maar als ik dan de slooppanden van Ben Bongers ziet schieten de tranen mij in de ogen. Aan de ene kant knappen ze panden op, en bouwen ze bouwen ze mooie panden. En dan halverwege de dijk afbraak. OO wat is de dijk mooi.
    En dan praat ik nog niet over die roestbakken. Of is het oud ijzer.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld