Brandweer kampt in regio met nijpend tekort aan mensen

SLIEDRECHT / REGIO – Met een wervingsactie hoopt de brandweer in de regio Zuid-Holland Zuid nieuw personeel aan te trekken. Daarvoor zijn vijf weken uitgetrokken. Bij verschillende posten in de regio is sprake van een nijpend tekort aan mensen, waaronder bij de post Sliedrecht. 

De brandweer is 7 dagen per week, 24 uur per dag paraat om de veiligheid in de gemeenten te garanderen. Er zijn in Zuid-Holland Zuid ruim 700 vrijwilligers actief. Voor acht brandweerposten zoeken ze versterking. Gemiddeld worden er drie tot vier mensen per post gezocht. (Foto Brandweer Zuid-Holland Zuid)

De brandweer zoekt nieuwe mensen in Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Neder-Hardinxveld, Sliedrecht, Arkel, Giessenburg, Alblasserdam en Bleskensgraaf. “Om paraat te kunnen blijven zoeken wij nieuwe brandweervrijwilligers. We zoeken drie á vier mensen per brandweerpost”, vertelt woordvoerder Gerben van den Boom van de Brandweer Zuid-Holland Zuid.

Informatieavond
Dinsdagavond 9 november 2021 wordt een informatieavond georganiseerd. Daar kunnen kandidaten nader kennis maken met de brandweerorganisatie. Aansluitend vindt in januari 2022 een selectietestdag plaats. Brandweervrijwilligers ontvangen voor al hun werkzaamheden een financiële vergoeding en zijn volgens de Brandweer Zuid-Holland Zuid goed verzekerd.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld