Verschillende bezwaren tegen plan voor autoverkeer over Kerkbuurt-Oost

SLIEDRECHT – Er liggen ondertussen weer verschillende bezwaren van bewoners en winkeliers, die zich verzetten tegen het plan van de gemeente om Kerkbuurt-Oost een eenrichtingsstraat voor het autoverkeer te maken. Zeker acht bezwaren zijn tot vandaag gepubliceerd door de gemeente. Ook raadsleden worden persoonlijk aangesproken op het plan van de gemeente Sliedrecht.

Verzet in 2016. Hier staan protestborden in de etalage bij ondernemer Anne de Vries. Het was toen tevergeefs. De raad ging met één stem meer akkoord met het plan. Als het aan de gemeente Sliedrecht ligt, gaat er vanaf komend voorjaar wel autoverkeer rijden over een deel van de Kerkbuurt. Bewoners en winkeliers voelen er niets voor en verzetten zich opnieuw. (Archieffoto Peter Donk / Sliedrecht24)

Uitvoerend wethouder Ton Spek (CDA) van Verkeer stemde destijds als fractievoorzitter van het CDA tegen het plan, maar moet nu het raadsbesluit uitvoeren. Duidelijk is evenwel dat het laatste woord nog niet is gesproken. Bij de acht tot dinsdag gepubliceerde bezwaren heeft de gemeente de namen (begrijpelijk zijn de adresgegevens, telefoonnummers e.d. – red.) van de afzenders weggehaald.

PRO Sliedrecht
Dinsdagmorgen 19 oktober 2021 reageert de fractievoorzitter van de lokale politieke partij PRO Sliedrecht op Twitter. “Er ligt een besluit van de raad. Men heeft het tot aan de rechter uitgevochten en zijn in het ongelijk gesteld. Zoveel woorden zouden (met nadruk op zouden) er niet meer nodig hoeven zijn”, stelt fractievoorzitter Mark Verheul (PRO Sliedrecht). Hij zegt het proces wat gelopen is alleen te willen schetsen. Verheuls partij stemde eerder verdeeld. Door de ene stem van PRO Sliedrecht die voor was, werd het voorstel voor autoverkeer destijds aangenomen. 

6 gedachten over “Verschillende bezwaren tegen plan voor autoverkeer over Kerkbuurt-Oost”

 1. Pro Sliedrecht en verbinden, sociaal denken en contact met bewoners was Hannie. Voor mij einde pro!!!

 2. Ik sluit me aan bij Koos den Dunnen. Pro Sliedrecht zou achter de ondernemers, achter de Kerkbuurt, achter de bewoners moeten staan. Waarom heeft dit besluit nut?
  Waarom waren ze destijds verdeeld met stemmen? Aan spelletjes heeft de ondernemer en de burger helemaal niks.
  Wees in de politiek gewoon goed voor Sliedrecht en z’n burgers.

 3. Een besluit neem je toch op basis van feiten rekening houdend met de wens van bewoners…?….

  En als PRO Sliedrecht dan meent met een statement te komen als: dit is de situatieschets, dan sla je de plank volledig mis. Een beetje partij die altijd over verbinden spreekt legt dan gewoon uit WAAROM dit besluit is genomen en geeft oplossingen voor overal genoemde nadelen.

  Nog steeds tasten wij allen in het duister wat het voordeel zou kunnen zijn. Juist een partij als PRO zou zich achter de oren moeten krabben.

  Al de zoveelste partij die zwaar tegenvalt. Besluiten neem je en je legt uit waarom. In dit geval zou het extra mooi zijn als de voorstemmers van PRO gewoon even zegt WAAROM.

 4. Wat een gedoe allemaal. Besluit gewoon terug draaien. Er zijn appartementen gebouwd en alle bewoners zijn tegen. De middenstanders op dit gedeelte zijn ook tegen. Dus als alle omwonenden en middenstanders er tegen zijn, wat is dan de reden om het toch te doen.
  WAT ZIJN DE VOORDELEN ALS DAAR AUTO’S MOGEN GAAN RIJDEN. HELEMAAL NIETS.

  De uitspraak van Ton Spek besluit uitvoeren is belachelijk. Dan hadden ze in 2016 direct aan de slag moeten gaan en niet 5 jaar later. Er is in deze tijd weer veel veranderd op de kerkbuurt.

  Houd de situatie zoals het nu is. Kost veel geld om dit te realiseren, het heeft geen draagvlak en wat het voordeel is, is ook totaal onduidelijk.

 5. Maar een genomen Raadsbesluit, met de kennis en wetenschap van nu, kan je ook terugdraaien. Dat het proces gelopen is, zegt mij niets. Je moet je echt afvragen als bestuurders: het proces loopt al zo lang met uitspraak rechter aan toe en nu opnieuw verzet van belanghebbenden! Dan moet je toch bij je zelf te raden gaan en durfen in de spiegel te kijken: is dit wel een slim plan. Spiegelen noemen wij dat en kijken naar de menselijke maat ipv domwegroepen: besluit is genomen. Klopt, maar met de minst mogelijke meerderheid. Dat zegt genoeg. Waarom doordrukken, ten gunste van wie?

 6. De middenstand en bewoners van Kerkbuurt Oost kunnen alle steun gebruiken om opstelling voor verkeer te voorkomen. Kerkbuurt oost moest een mengeling worden van winkels en wonen en is hierdoor enorm opgeknapt en weer een prettig stuk geworden om over te lopen. Nu dreigt hier een streep doorheen gezet te worden. Het is onveilig voor bezoekers, rent een kindje de winkel uit kan er zomaar een auto opdoemen. Naast veiligheid zijn nog aspecten als uitstoot, stank, herrie, ontsiering reden tot schrappen van dit plan. Plaatsen van groen zou een stuk wenselijker zijn. De kerkbuurt moet weer het bruisende hart worden, dat bereik je niet door verkeersopenstelling. Steeds meer steden sluiten winkelgebieden in centra juist af. Help de Kerkbuurt Oost veilig houden en bent u het daarmee eens zou een bericht via mail aan de Gemeente Sliedrecht wellicht helpen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld