Japans restaurant Oishi Fusion

Oversteekpalen met zonnepanelen geplaatst aan Rembrandtlaan

SLIEDRECHT – Voor het nieuwe schoolseizoen 2020-2021 begint, is de oversteekplaats aan de Rembrandtlaan bij de Lijsterweg een stuk veiliger gemaakt. Er zijn twee oversteekpalen geplaatst, aan beide zijden van de weg, met als noviteit dat ze werken op zonne-energie.

Na de schoolvakantie steken de kinderen hier veiliger over. “Door de lampen en de middengeleider kunnen we zeggen: Sliedrecht is weer een beetje veiliger!”, zegt wethouder Spek. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

Dit is volgens wethouder Ton Spek (CDA) van Verkeer en Vervoer een oversteekplaats voor veel schoolkinderen die naar Prins Willem-Alexanderschool gaan. “Daarom hebben we gedacht ‘hoe kunnen we hier meer attentie geven voor het zebrapad?’ Dat kunnen de kinderen nu zelf doen door op knop te drukken. Dan gaan de lichten op de paal knipperen en is er meer attentie bij automobilisten en andere weggebruikers”, vertelt Spek vrijdagmiddag aan Sliedrecht24. Kinderen moeten zelf volgens hem wel goed blijven uitkijken. Spek: “Het is geen verkeerslicht dat snelverkeer laat stoppen, zoals op de Deltalaan. En ja, dat deze palen op zonne-energie werken, is een prettige en duurzame oplossing!”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld