Oishi Fusion

Expositie over geschiedenis voormalig theater De Bonkelaar in Sliedrechts Museum

SLIEDRECHT – Het bestuur van het Museum Sliedrecht en Michiel van Houselt, samensteller van het dit jaar te verschijnen boek over de historie van het voormalig theater en cultureel centrum De Bonkelaar, hebben de handen ineengeslagen en gaan samenwerken om zijn boek over De Bonkelaar te verbinden aan een expositie in het museum over de historie van De Bonkelaar. Dat maakt het museum vrijdag 31 juli 2020 bekend.

Het toenmalig cultureel centrum De Bonkelaar. Naar alle verwachting zal het boek over De Bonkelaar in december verschijnen. Na de presentatie in bibliotheek Aanzet Sliedrecht is aansluitend een expositie in het Sliedrechts Museum, waar ook het boek kan worden gekocht. (Foto Historisch Archief Sliedrecht)

De tentoonstelling wordt onder leiding van Bert Gort verzorgd door enkele vrijwilligers van het museum. Intussen zijn wat sponsors benaderd voor steun voor het uitgeven van het boek en de expositie.

Materiaal bewaren
Het boek geeft een beeld over de roemrijke jaren van De Bonkelaar in werkelijk alle facetten. Het bestuur van het museum zal een voorwoord in het boek schrijven. Piet Mostert, oud-directeur van De Bonkelaar en Michiel van Houselt, één van de voormalige vrijwilligers van Club J & B Concert en Discotheek, hebben veel materiaal geschonken aan het Sliedrechts Museum. Beiden vinden dat het bewaarde materiaal inmiddels thuishoort in het Sliedrechts Museum en dat het voor een ieder laagdrempelig toegankelijk moet zijn en voor de toekomende generaties behouden moet blijven. Iedere voormalige bezoeker van De Bonkelaar kan op die manier ‘de roemrijke en tumultvolle jaren van jolijt’ herbeleven.

Herinneringen
Wanneer iemand iets benoemde dat niet in De Bonkelaar mogelijk was, dan was hij / zij een zeer uitzonderlijk mens. We keken films, luisterden en dansten op muziek, schilderden, tekenden, acteerden, fotografeerden, boetseerden, ontwierpen, naaiden. We ergerden ons of verbaasden ons of stonden ook zelfs versteld! Versteld staan in De Bonkelaar. Dat deden we maar wat graag, gewoon gezellig, ontspannen met z’n allen versteld staan in de Bonkelaar. Het was een heerlijk gevoel: versteld staan. Zeker als je het gevoel deelde. Vele mensen, met wat voor intentie dan ook, hebben hun voetstappen gezet in het gebouw De Bonkelaar. Op de FaceBook site “WijBonkelaar” zijn vele reacties ontvangen uit heel Nederland en buitenland. Je kan je inschrijven als volger van deze Facebookpagina.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld