Japans restaurant Oishi Fusion

Moslims in Sliedrecht vieren vier dagen offerfeest

SLIEDRECHT – Voor moslims is vrijdag 31 juli 2020 het offerfeest begonnen. Het grote feest duurt vier dagen. Door het coronavirus is het feest anders dan andere jaren. Meer op afstand. Ook in Sliedrecht, waar veel leden van de Turkse Ulu Moskee het feest vieren.

Dit was vrijdag een ontbijttafel. Zonder vlees. Het vlees wordt meestal in de avond gegeten. (Foto via Fatma Fatos Uyar)

De dag begon met het ochtendgebed. Bij het offerfeest wordt er een schaap geslacht of wordt het vlees bij een halalslager gekocht. Het vlees is dan bestemd voor de het gezin, andere familieleden of goede bekenden én wordt gedeeld met mensen die niet genoeg geld hebben. In de huidige omstandigheden met coronamaatregelen wordt niet altijd geslacht. Er wordt door de moslims ook geld gedoneerd. Het offerfeest wordt ook wel het grote feest genoemd. Dit islamitische feest wordt gevierd ter nagedachtenis aan de profeet Ibrahim, die – zo staat in de Koran – Allah (God) gehoorzaamde en zijn zoon wilde opofferen. Het suikerfeest wordt het kleine feest genoemd. 


(Foto via Fatma Fatos Uyar)

Plaats een reactie

*=Verplicht veld