Overeenstemming over grondruil Smits en gemeente in Sliedrecht-Noord

door Peter Donk
SLIEDRECHT – Agrariër-ondernemer Piet Smits heeft met de gemeente Sliedrecht overeenstemming over grondruil in Sliedrecht-Noord. Smits ruilt vijf keer 0,8 hectare grond nabij de Betuwelijn ten behoeve van de sportvelden en krijgt daar vier hectare grond – eigendom nu van de gemeente – voor terug. Dat betekent dat v.v. Sliedrecht op termijn wel degelijk van de Sportlaan naar Sliedrecht-Noord gaat verhuizen in tegenstelling tot een bericht van afgelopen vrijdag van de sportvereniging. 

De voetbalvelden komen dan langs de spoorlijn in de zogenaamde ‘horizontale variant’. (© Archieffoto RPAS Peter Donk / Dronetv.nl)

Tekst gaat verder onder tweet.

Burgemeester
Smits bereikte eind vorige week overeenstemming na een telefonisch gesprek met vertrekkend wnd. burgemeester Dirk van der Borg (CDA). Hij wilde niet meer onderhandelen met wethouder Ed Goverde (PvdA) van Ruimtelijke Ordening en Grondbeleid. Smits hekelt de wijze waarop Goverde omgaat met zijn portefeuille Milieu (stort PFOA grond in polder, terwijl Smits beperkingen de afgelopen jaren zijn opgelegd – red.).

Lang onderhandeld
Sinds in 2015 op de agrarische grond door toenmalig wethouder Len van Rekom (VVD) de Wet Voorkeursrecht Gemeente (WVG) werd gelegd, is er verschillende malen gesproken door Smits en de gemeente. Steeds kwamen ze er niet uit. Een jaar later, in 2016, heeft Smits de gemeente grond aangeboden, maar daar is toen niet verder op doorgegaan. In oktober 2020 raakte Smits weer in gesprek met de gemeente, toen hij werd benaderd door wethouder Goverde. Die gesprekken liepen op niets uit, maar het contact bleef.

Reactie
De gemeente Sliedrecht is woensdag 7 april 2021 om een reactie gevraagd. “Op het moment dat wij de raad hebben geïnformeerd en alle formele stappen hebben gezet, komen wij met een bericht”, reageert wethouder Goverde. 

3 gedachten over “Overeenstemming over grondruil Smits en gemeente in Sliedrecht-Noord”

  1. Is het de bedoeling dat de tennisvereniging, die nu naast de voetbal zit, ook meeverhuist, of blijft die wel op de Sportlaan? Inmiddels gewend aan het al jaren wel/niet verhuizen zal het antwoord wel op zich laten wachten.

  2. Die sportvelden komen vanzelf binnen de bebouwd kom te liggen als je maar geduld heb want er gaat ook nog gebouwd worden over de spoorlijn !! dus geen paniek meneer Zijdeveld

  3. Het is jammer dat de sportvelde zo ver weg moeten komen. De nieuwe lokatie is moeilijk bereikbaar en bovendien niet ongevaarlijk denk aan onze kindren! Sportvelden moeten goed en zeker voor kinderen veilig bereikbaar zijn dus meer bij de woonomgeving.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld