Oud-gemeentesecretaris Kniep was ‘bevlogen, gedreven en kundig man’

SLIEDRECHT – De gemeente Sliedrecht spreekt vol lof over de overleden oud-gemeentesecretaris Leen Kniep (95). Hij stierf dinsdag 23 juni 2020. Het gemeentebestuur van  Sliedrecht omschrijft woensdag 8 juli 2020 in een overlijdensadvertentie Kniep als een bevlogen, gedreven en kundige man.

Leen Kniep (rechts) op bezoek in november 2019 bij de huidige gemeentesecretaris Niels Kuiper in het gemeentekantoor. Het gesprek ging vooral over vroeger en het werk nu. Het was volgens Kuiper een bijzonder aangenaam gesprek. (Archieffoto Jan Jaap Slagter / gemeente Sliedrecht)

Leen Kniep was van 1970 tot en met 1986 gemeentesecretaris in Sliedrecht. “Hij heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de gemeentelijke organisatie. Hij was een bevlogen man en zette zich met volle overtuiging in voor de organisatie en de gemeente. Ook op hoge leeftijd bleef hij de ontwikkelingen in Sliedrecht volgen. Wij herdenken hem met eerbied en wensen zijn familie veel sterkte toe met het verwerken van dit verlies”, schrijft het gemeentebestuur van Sliedrecht in de advertentie.  

Werkwijze
Kniep kwam in november 2019 langs in het gemeentekantoor, waar hij een ontmoeting had met de huidige gemeentesecretaris Niels Kuiper. Hij was erg onder de indruk van de ontmoeting met Kniep. “Hij vertelde dat hij wekelijks aan het eind van de collegevergaderingen op de dinsdag de uitkomsten van de vergadering op een bandje insprak en dat de besluiten nog diezelfde dag door de typiste werden uitgewerkt. En of de wekelijkse vergadering van het College van B & W nog steeds op dinsdagochtend zijn? Ja, die zijn in Sliedrecht – net als in de overige 355 Nederlandse gemeenten – nog altijd op dinsdagochtend. Sommige dingen veranderen niet.”

1 gedachte over “Oud-gemeentesecretaris Kniep was ‘bevlogen, gedreven en kundig man’”

  1. Wij bewaren veel goede herinneringen aan de heer Kniep, die zich, met hart en ziel, vele jaren heeft ingezet voor de Sliedrechtse gemeenschap.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld