Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

Nieuwe gemeentesecretaris ontmoet voormalige gemeentesecretaris

SLIEDRECHT – Het is vast een prachtig gesprek geweest donderdagmorgen 14 november 2019 in het gemeentekantoor. Jong en oud hadden een ontmoeting. Dinsdag 1 oktober 2019 begon Niels Kuiper als gemeentesecretaris in Sliedrecht. Donderdag sprak hij met Leen Kniep (95), die tussen 1 november 1970 en 1 juni 1986 gemeentesecretaris in Sliedrecht was.

Leen Kniep kwam voor het gesprek met Niels Kuiper naar het gemeentekantoor aan de Industrieweg. De klok is meegegaan vanuit het raadhuis aan het Dr. Langeveldplein naar het gemeentekantoor. Kniep kon zich deze nog goed herinneren. (Foto Jan Jaap Slagter / gemeente Sliedrecht)

Het werd een aangenaam gesprek. Kuiper was erg van Kniep onder de indruk. “Hij vertelde dat hij wekelijks aan het eind van de collegevergaderingen op de dinsdag de uitkomsten van de vergadering op een bandje insprak en dat de besluiten nog diezelfde dag door de typiste werden uitgewerkt. En of de wekelijkse vergadering van het College van B & W nog steeds op dinsdagochtend zijn? Ja, die zijn in Sliedrecht – net als in de overige 355 Nederlandse gemeenten – nog altijd op dinsdagochtend. Sommige dingen veranderen niet”, licht gemeentesecretaris Niels Kuiper toe. 

Samenwerking
Ook vertelde Kniep over de samenwerking met burgemeesters Van Hofwegen en Hendriks. Kuiper: “Waarop hij de vraag stelde of ik het in mijn eerste weken goed met de huidige burgemeester kan vinden. Als gemeentesecretaris ben je naast eerste adviseur van het college van B & W ook algemeen directeur van de gemeentelijke organisatie. De heer Kniep gaf aan dat hij zich herinnerde dat je behoorlijk afhankelijk bent van de kwaliteit van de ambtelijke organisatie.”

Waardevol
Er werden verschillende anekdotes en achtergronden besproken. “Voor mij als nieuwbakken gemeentesecretaris heel waardevol, omdat je moet weten waar je vandaan komt als je ergens naar toe wilt”, zegt Kuiper, “Ik waardeer het dan ook zeer dat wnd. fractievoorzitter Gerrit Venis (PRO Sliedrecht) de moeite heeft genomen om mij met de heer Kniep in contact te brengen.”

1 gedachte over “Nieuwe gemeentesecretaris ontmoet voormalige gemeentesecretaris”

  1. Goed om de heer Kniep weer eens te zien. Goede herinneringen aan zijn tijd met burgemeester Hendriks.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld