Organisatie toertocht Spa-Sliedrecht kondigt 23e editie aan met aanpassing route

door Peter Donk
SLIEDRECHT – Het inschrijven voor de 23e toertocht Spa-Sliedrecht wordt medio februari 2023 geopend. Dat maakt het bestuur van het evenement zaterdag 14 januari 2023 bekend. De toertocht wordt vrijdag 15 en zaterdag 16 september 2023 verreden met de start dus in het het stadje Spa, in de Belgische provincie Luik. De zaterdag, de tweede dag, krijgt een andere route richting Sliedrecht.

Hier de aankomst in Sliedrecht in 2022. Nu de dagen langer worden, begint het te kriebelen en worden er weer plannen gemaakt. Er komt in het najaar een nieuwe editie van de toertocht. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

In tegenstelling tot in het verleden worden eerst de voorrijders benaderd. Er kan pas ingeschreven worden als de voorrijders bekend zijn. Per groep maximaal 20-22 deelnemers. Daar wordt streng op toegezien. Deelnemers mogen niet meer van groep wisselen. “Van de deelnemers wordt verwacht dat zij in een groep kunnen rijden en dat zijzelf hun band kunnen verwisselen. De voorrijder gaat op een nader te bepalen tijdstip – waarschijnlijk op een zaterdag in het voorjaar – een testrit maken met zijn groep. Dit alles om het uiteindelijk veiliger te maken”, bericht het bestuur van de toertocht Spa-Sliedrecht. De route op de tweede dag, zaterdag, wordt anders. Organisatie: “Deze gaat op de schop. Er gaat dus echt het één en ander veranderen. Wat is en blijft, is ons streven om er een leuk en gezellig weekend van te maken! Houd onze website en onze Facebookpagina in te gaten.”

Terugblik
In 2022 was de sfeer goed en er was een voldaan gevoel. Vorig jaar had het bestuur een record aantal geaccepteerde inschrijvingen van 107. “Daarmee dachten we het oude record uit 1992, van 91 gefinishte deelnemers, te overtreffen. Echter in aanloop naar onze tocht hebben 23 deelnemers ‘last minute’ afgeschreven vanwege de slechte weersverwachting. De omstandigheden waren inderdaad pittig, twee dagen tegenwind, felle buien en voor de tijd van het jaar recordlage temperaturen van rond de twaalf graden, maar er hebben zich geen calamiteiten voorgedaan.” Van de 84 gestarte deelnemers haalden er 79 fietsend Sliedrecht. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld