Met elkaar aan tafel tijdens open dag NAH Dagbesteding De Schalm

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – NAH Dagbesteding De Schalm aan de Kerkbuurt organiseerde zaterdag 14 januari 2023 een open dag voor geïnteresseerden en belangstellenden. Verschillende medewerkers waren aanwezig voor informatie en het geven van een rondleiding. Een aantal regelmatige bezoekers van de dagbesteding was aanwezig en onder het genot van koffie en thee kwamen de gesprekken goed op gang.

Eigenaresse Nellie van Sinttruije (in het midden op de hoek van de tafel) is trots op de nieuwe ontmoetingsplaats van De Schalm. Haar echtgenoot Thijs heeft het voormalige pand van de Gebitskliniek in zes weken tijd ‘omgetoverd’ tot een gezellig ingerichte huiskamer, waar het goed toeven is. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

De vestiging in het winkelgebied van de Kerkbuurt is gericht op iedereen met (geheugen)problemen die veroorzaakt zijn door niet-aangeboren hersenletsel. Hierbij gaat het om de doelgroep 18 jaar en ouder. 

Tekst gaat onder foto verder.

Eén van de belangstellenden tijdens de open dag was burgemeester Jan de Vries (CDA). Hij maakte gebruik van de gelegenheid om aan tafel met verschillende bezoekers van de dagbesteding een praatje te maken. Hij sprak vol lof over deze nieuwe vestiging, “een welkome aanvulling op Seniorenhuys De Schalm”. Het Seniorenhuys – ook aan de Kerkbuurt, direct naastgelegen aan de Grote Kerk – is gericht op dagbesteding voor ouderen met dementie.

Zorg op maat
NAH Dagbesteding De Schalm biedt zorg op maat met een klein, maar dynamisch team van verzorgenden, dat bestaat uit Nellie van Sinttruije, Petrie van Muijlwijk en Hannet Postema. Uitgangspunt is het aanbieden van een leuke en gezellige dag, afgestemd op ieders wensen en behoeften. Centraal staat ‘koffie, thee en een praatje’ en vooral lotgenotencontact wordt als heel belangrijk betiteld. Deelname aan activiteiten is niet verplicht, met elkaar wordt gekeken naar een waardevolle invulling van de dag. Winkels en terrasjes zijn dichtbij, dit biedt ook vele mogelijkheden.

Deelname
De dagbesteding is open van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur. Een dag bestaat uit twee dagdelen, waarbij gekozen kan worden voor een warme maaltijd of een broodmaaltijd. Deelname aan één dagdeel is mogelijk. Twee medewerkers ontvangen dagelijks maximaal twaalf bezoekers. Deelname is mogelijk met een WMO-indicatie of bij een WLZ-indicatie door middel van een Persoonsgebonden budget (PGB).

2 gedachten over “Met elkaar aan tafel tijdens open dag NAH Dagbesteding De Schalm”

  1. Wij werden als bezoekers hartelijk verwelkomd, door de begeleiding, van de dagbesteding. Kregen uitgebreid uitleg over de activiteiten waar aan deelgenomen kan worden door de bezoekers van De Schalm. Een mooie locatie voorzien van een smaakvolle, gezellige inrichting, waar men onder leiding van de vriendelijke hulpverlening bezig kan zijn.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld