Strijdvaardig en energiek Sliedrecht klaar voor competitie herstart

door Joop Hartog
GOUDA / SLIEDRECHT – Het eerste elftal van de v.v. Sliedrecht heeft zaterdag 14 januari 2023 in Gouda een oefenwedstrijd gespeeld als voorbereiding op de herstart van de competitie op zaterdag 21 januari 2023. Vorige week moest tijdens een geslaagd trainingskamp in het Portugese Albufeira, waar niet alleen werd getraind maar ook samen activiteiten werden ondernomen, weer voldoende inspiratie en vertrouwen worden getankt om de rest van het seizoen succesvol te voltooien.

Het eerste elftal v.v. Sliedrecht. (Foto v.v. Sliedrecht)

Zaterdag was het Goudse De Jodan Boys de tegenstander, dat uitkomt in de vierde divisie. In een goed gespeelde wedstrijd wist de thuisclub kort voor tijd de beslissing te forceren en won met 2-1.

Scoringskansen
In deze oefenwedstrijd was wel duidelijk zichtbaar dat er volop inzet en wilskracht was om een teamprestatie neer te zetten. Zeker het eerste halfuur was Sliedrecht duidelijk de betere ploeg, maar kon dit niet omzetten in reële scoringskansen, een probleem dat al de gehele competitie parten speelt. Nadat doelman Mathijs Donatz eerst een hard ingeschoten bal keurig over de lat had gewerkt, was kort voor het rustsignaal een lage voorzet toch de inleiding tot de 1-0 ruststand.

Na misverstandje
Kort na rust wisselde trainer Verbeek zes spelers en was Marciano Simonis dicht bij een treffer toen zijn schot net over de deklat verdween. Sliedrecht bleef druk zetten op het Goudse doel en maakte het de gastheren moeilijk om tegenaanvallen op te zetten. Dennis Verhoef zorgde na een uur spelen voor de gelijkmaker toen hij een misverstandje in de verdediging afstrafte (1-1). Lang leek het er op dat dit ook de eindstand zou zijn maar luttele minuten voor het eindsignaal kwam Jodan Boys toch nog op een 2-1 voorsprong.

Vertrouwen
Trainer/coach Marco Verbeek was tevreden over de gretigheid en het behoorlijke spel van zijn manschappen. Hij had een “strijdvaardig en energiek team” aan het werk gezien hetgeen voldoende vertrouwen geeft om de competitie te vervolgen. Zaterdag 21 januari 2023 komt SVL uit Langbroek op bezoek op sportpark De Lockhorst, aanvang 14.30 uur.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld