Oishi Fusion

Opvanghuis Timo voor jonge moeders officieel geopend

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – Het Timohuis aan Baanhoek 73 is vrijdagmorgen 15 januari 2021 officieel geopend. De opening verrichtte wethouder Piet Vat (SGP-ChristenUnie) van Sociaal, Zorg en Welzijn. Hij ging samen met de initiatiefnemers Diana Blokland en Judith Vermoen ‘door het roze lint’ naar binnen.

Diana Blokland (links) en Judith Vermoen staan klaar om jonge (tiener)moeders met open armen op te vangen en te begeleiden naar een zelfstandig bestaan in de maatschappij. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Bij het Timohuis zijn jonge moeders in de leeftijd van 14 tot 21 jaar welkom, die nergens terechtkunnen en vastgelopen zijn in hun leefomstandigheden. Hen wordt allereerst opvang en ondersteuning geboden in aanloop naar de bevalling. Daarna richt de begeleiding zich op de zorg voor moeder en kind en op de hechting tussen hen beiden. Het uiteindelijke doel is dat zij – na afloop van de opvang – zelfstandig kunnen functioneren in de maatschappij om zo een mooie en duurzame toekomst tegemoet te gaan. Professionals staan 24/7 paraat voor begeleiding op alle mogelijke fronten.

Tekst gaat verder onder tweet.

Behaaglijkheid
Het huis ademt behaaglijkheid en bewoners kunnen profiteren van een veilige en rustige omgeving. Beneden is er – naast een keuken en de administratie – ook een gezamenlijke ruimte waar jonge moeders elkaar kunnen ontmoeten. In de toekomst hoopt en wenst het Timohuis uit te breiden tot vijf á zes opvangappartementen. Dat vraagt uiteraard een behoorlijke investering.

Nieuwe loot
Wethouder Vat toonde zich verguld met de opening van deze nieuwe vorm van opvang. “Er is in ons ‘zorgdorp’ weer een nieuwe loot aan de grote ‘zorgboom’ die we mogen hebben. Naast de diverse zorg- en opvangmogelijkheden is dit een geheel nieuw initiatief in ons dorp. Een nieuwe vorm van beschermde opvang en beschermd wonen”, aldus Vat. 

1 gedachte over “Opvanghuis Timo voor jonge moeders officieel geopend”

  1. Mooi dat jullie dit doen. Ik heb zelf 30 jaar geleden in zo’n huis mogen wonen. Het is zo fijn als je niets en niemand hebt en je veilig onderdak krijgt. Ik woonde in Rotterdam, in Klein Henegouwen. Ik heb er veel geleerd en ondanks alles een fijne tijd gehad. Succes

Plaats een reactie

*=Verplicht veld