Oishi Fusion

Tablis Wonen gaat flats Valkhof, Havik en Sperwer moderniseren en verduurzamen

SLIEDRECHT – Woningcorporatie Tablis Wonen gaat met Constructif samenwerken aan de verduurzaming van de 400 huurwoningen in de Valkhof, Havik en Sperwer, ook bekend als de tienhoogflats. Naast de werkzaamheden in en aan de woningen laat Tablis Wonen ook de uitstraling van de flats aanpakken door Constructif. Het resultaat zal een meer eigentijds woongebouw zijn waar de bewoners plezierig wonen in een modern en duurzaam thuis.

Directeur-bestuurder Liesbeth Marchesini van Tablis Wonen en Niels Akkermans, directeur Wonen van Constructif ondertekenden een overeenkomst voor deze samenwerking. (Foto Tablis Wonen)

Na een uitgebreid en zorgvuldig selectieproces heeft Tablis Wonen voor dit project gekozen voor Constructif, een bedrijf met veel ervaring op het gebied van verbouwen, verduurzamen, renoveren,  transformeren en onderhouden van bestaand vastgoed. Daarbij vindt Constructif het volgens Tablis Wonen heel belangrijk om te werken met een sociaal hart. “Zij komen ten slotte bij mensen thuis als de werkzaamheden worden uitgevoerd. De vaklieden van Constructif worden daarom getraind op gastvrijheid en hartelijkheid en ze hebben eigen woonconsulenten die tijdens het project het aanspreekpunt zijn voor de bewoners”, schrijft Tablis Wonen.

In gesprek
Liesbeth Marchesini, directeur-bestuurder van Tablis Wonen is enthousiast over dit project: “Ik kijk er naar uit dat onze huurders straks plezierig wonen in een gemoderniseerde, geïsoleerde en gasloze woning”, aldus Marchesini. Vorig jaar deed Tablis Wonen een oproep aan de bewoners zich aan te melden om mee te praten en te denken over de toekomst van hun woongebouw. De bewonersvertegenwoordiging bestaat op dit moment uit een aantal bewoners van de Havik (klankbordgroep) en de bewonerscommissie Valkhof. Met elkaar zijn zij de  gesprekspartners namens de bewoners voor Tablis Wonen tijdens het gehele project. Binnenkort gaan medewerkers van Constructif in gesprek met de bewoners om hen te informeren over de werkzaamheden en wat dat voor hen betekent. Ook kunnen de bewoners dan een modelwoning bekijken en hun vragen stellen.

Warmtenet​
In de wijk waar de 10-hoogflats staan komt ook het warmtenet. De werkzaamheden zijn inmiddels in volle gang. De Valkhof, Sperwer en Havik hebben een collectieve verwarming. De huidige collectieve cv-installaties worden vervangen door een individuele warmte-unit van HVC.

4 gedachten over “Tablis Wonen gaat flats Valkhof, Havik en Sperwer moderniseren en verduurzamen”

  1. Technisch gezien, wordt dit een onmogelijke opgave, schrijf maar op…

    Esthetisch gezien, opknappen is leuk en begrijpelijk, maar uiteindelijk blijven de flats inpandig een “seventies”kaartenhuis.
    (met “seventies/70’s” weten echte vaklieden wel wat ik hiermee bedoel)

    Financieel gezien, geld wat hierin gestoken wordt, zal ergens moeten worden terugverdiend. Alle Tablis huurders in Sliedrecht gaat dit linksom/rechtsom financieel dan raken. Zonde van de energie maar vooral investeringen.

    Ik hoop dat een transparant kundige commissie hier toch wel een juist advies in kan gaan geven i.p.v. een mooi gepolijst verhaal presenteren.

  2. Ook bekend als “probleemflat”, “flat met vele nationaliteiten” etc.

    Tablis had beter het voorbeeld kunnen nemen van de flats in de Bijlmer. Gelijkwaardige flats alsmede bewoners. Flats afbreken en een geheel nieuwe wijk bouwen. Ruimte genoeg daar.

  3. Als dit maar goed gaat…
    Anders weten wij nog wel een alternatief:

    Gemeente huis Sliedrecht weg en lekker samen gaan met Papendrecht. Duurzaam en kost veel minder geld

  4. Ik wens de bewoners van de onderhavige projecten veel succes, sterkte en geduld toe!………
    Als het verloopt zoals bij de 5-hoog flats dan zullen er nog veel tranen vloeien, veel onbegrip aan de orde zijn alsmede ergernis over de werkzaamheden in uitvoer en schade aan het complex.
    Totaal verkeerde keuzes van aannemer/onderaannemer werden gemaakt en de communicaties met Tablis was (soms) erg ver te zoeken……..Dus bewoners en Bew Commissie(s) blijf attent en ga het kort volgen en ik hoop dat het iets moois gaat worden met opvolgend veel woonplezier……..
    Aldus > Jo van Ooyen voorzitter Bew.Commissie De Merel > “MetelkaarvoorelkaaR”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld