Opheffen huurgraven op Algemene Begraafplaats komt dichterbij

SLIEDRECHT – “De Algemene Begraafplaats aan de Thorbeckelaan heeft ruimte nodig. Daarom wordt een aantal huurgraven zonder rechten opgeheven.” Dat bericht dinsdag 9 januari 2018 de gemeente Sliedrecht.

De ingang bij de algemene begraafplaats. (Foto Bob Rekelhof / Sliedrecht24)

“Nabestaanden hebben afstand gedaan van deze graven en de stoffelijke resten krijgen een plaats in een verzamelgraf. Gedenkstenen van graven met nog lopende rechten zullen worden teruggeplaatst. Nabestaanden zijn hierover geïnformeerd”, aldus de gemeente.

Grafrusttermijn
Om in de toekomst te kunnen blijven begraven op de begraafplaats is volgens de gemeente Sliedrecht ruimte nodig. “Deze ruimte wordt gemaakt door graven waar afstand van is gedaan op het veld huurgraven rij A tot en met J te gaan ruimen. De wettelijke grafrusttermijn op deze graven is al geruime tijd verlopen en op de betreffende graven zijn geen gedenkstenen meer aanwezig”, aldus de gemeente dinsdag.

Drainage en ophoging noodzakelijk
Nadat de ruiming heeft plaatsgevonden wordt het grafveld opnieuw ingericht, zodat er beter met de ruimte kan worden omgegaan. Om opnieuw te kunnen begraven op dit veld is draineren en ophogen noodzakelijk. Rechthebbenden van circa 100 graven zijn op de hoogte gebracht. Graven met rechten worden namelijk niet geruimd en de ingemeten grafbedekkingen worden hier op hoogte weer terug geplaatst.

Niet eerste keer
Naast het ruimen van graven is de gemeente op zoek naar voldoende capaciteit om in de toekomst te kunnen blijven begraven. Dit onderzoek vergt veel tijd en een zorgvuldig traject. Zodra hier meer over duidelijk is wordt hierover bericht. De Algemene Begraafplaats in Sliedrecht is sinds 1885 in gebruik. Eerder werden in 2005 en 2012 op de begraafplaats ook graven geruimd.

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld