Japans restaurant Oishi Fusion

Openbare veiligheidsthema’s lopen vertraging op

SLIEDRECHT – De planning rond thema’s in de portefeuille Openbare Orde en Veiligheid gaat niet zoals van te voren bedacht. “De beschikbare uren en de hoeveelheid (onvoorziene) taken komen niet overeen. Daardoor komt de planning in het nauw”, stelt portefeuillehouder burgemeester Bram van Hemmen (CDA) in een College Informatiebrief (CIb) aan de leden van de gemeenteraad. Oorzaak is onder meer personele bezetting. 

Verantwoordelijk voor Openbare Orde en Veiligheid is burgemeester Bram van Hemmen. (Foto gemeente Sliedrecht)

Het Preventie-en handhavingsplan alcohol en drugs verschuift van het vierde kwartaal 2019 naar het tweede kwartaal van 2020. Het door de gemeenteraad goedgekeurde Integraal Veiligheidsplan komt niet uit in het derde kwartaal 2019, maar later dit jaar. Ook ‘Aanpak vuurwerk’ schuift op, van het derde kwartaal 2019 naar oktober 2019.

Lange voorbereiding
De start van ‘25.000 paar ogen’ (uit het College Uitvoeringsprogramma – red.) hapert. De voorbereidingen ervoor gaan een half jaar duren en staan gepland voor het eerste en tweede kwartaal van 2020. Het moet wel wat bijzonders worden, want in het derde kwartaal van 2020 staat de ‘start van de campagne’ gepland. 

Formatie
De aangepaste planning en de problemen binnen het cluster Openbare Orde en Veiligheid (OOV) werden door Van Hemmen kort voor de zomervakantie al aangekaart tijdens de behandeling van de Kadernota 2020. Van Hemmen in de CIb: “Zoals bij de kadernota is toegezegd ontvangt u voor de behandeling van de begroting 2020 een raadsvoorstel ten behoeve van de uitbreiding van de formatie van het cluster OOV.” Niet duidelijk is hoeveel personeel er bij moet om straks alles wel te halen.

3 gedachten over “Openbare veiligheidsthema’s lopen vertraging op”

  1. Ja, veiligheid staat bij de burger bovenaan het prioriteitenlijstje.
    Als je geloofwaardig wilt zijn naar de burger toe, dan pas je dit aan.
    En niet schuiven.
    Personeel hebben we genoeg bij de gemeente.
    Dus burgervader: Actie!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld