Vakantietoernooi Schaakvereniging Sliedrecht kan nog alle kanten op gaan

SLIEDRECHT – Het schaakkampioenschap kan bij het Vakantietoernooi nog in de laatste ronde worden beslist, want een aantal verliespartijen kan zomaar zorgen voor een vrije val op de ranglijst. Dat bleek donderdagavond 25 juli 2019 op de derde speelavond, toen vanwege het warme weer ook borden buiten stonden opgesteld.  

Schaker Niels Mijnster behoort tot de nieuwe kanshebbers in het Vakantoernooi. (Foto Schaakvereniging Sliedrecht)

Donderdag 1 augustus 2019 is de volgende speelavond van het Vakantietoernooi. 

Geen enkele
In groep 1 was vorige week Tobias Dekker de trotse koploper met een score van honderd procent, maar op deze historische avond wist hij geen enkele van zijn drie partijen te winnen en is daarom gelijk weer weggezakt uit de top.  Niels Mijnster deed voor het eerst mee en wist gelijk drie partijen te winnen en nestelt zich gelijk in de top.

Bulldozer
In Groep 2 was het duidelijk dat de hitte en de daarmee samenhangende verkoelende drankjes een positief effect hebben op de schaakprestaties van Jurgen den Haan. Als een bulldozer ging hij over het bord en met drie uit drie scoorde De Haan perfect. 

Bovenaan
In groep 3 was duidelijk merkbaar dat de deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse een weekje uit hebben kunnen rusten van het Vakantietoernooi. Jeugdspeler Robin Tenhunen liet zien dat hij zich niets aantrekt van de warmte en staat nu bovenaan in deze groep. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld