Japans restaurant Oishi Fusion

Jongeren Gereformeerde Kerk uitgezwaaid in aanloop naar reis Rwanda

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – Na een lange voorbereidingsperiode en verschillende projecten om geld in te zamelen was het zondagmorgen 28 juli 2019 bijna zover. In de Gereformeerde Kerk aan de Middeldiepstraat/hoek Oranjestraat werd een ‘uitzwaaidienst’ gehouden. Een groep van vijftien jongeren en vier begeleiders vertrekt maandag 29 juli 2019 naar Rwanda in Afrika, een reis die in het teken staat van onderlinge ontmoetingen en geloofsverdieping.
 
Ze werden letterlijk uitgezwaaid door de kerkelijke gemeente. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)
 
De dienst werd geleid door predikant Alexander Veerman. Muzikale medewerking werd verleend door Jan van der Meulen op orgel en Pieter en Arianna Blokland met piano en zang. Het thema van de dienst was ‘Ontmoeten in geloof’. Tijdens de dienst werd onder meer tweemaal het speciale Rwanda uitwisselingslied gezongen. De complete delegatie kreeg aan het eind van de dienst de reiszegen mee, waarna zij door de gemeente werd toegezongen.
 
Tekst gaat verder onder tweet.

Reisbedrag
In de afgelopen week werd de laatste actie afgesloten. Een kledinginzamelactie bracht nog € 400,– op en daarmee kwam het totaalbedrag op zo’n € 25.000,–. Met dit bedrag worden diverse projecten financieel ondersteund. Maandagavond 29 juli 2019 wordt vanaf Brussel in het vliegtuig gestapt om een dag later via een tussenstop in Addis Ababa de bestemming Kigali te bereiken. De organisatie heeft een druk, maar interessant programma samengesteld. In de eerste week staan onder andere bezoeken gepland aan het Genocide Memorial Museum en Mwana Ukundwa.

Partnergemeentes
In Remera zal worden kennisgemaakt met ds. Jérôme, het dorp, de jongeren en de gastgezinnen. Ook wordt in gesprek gegaan met de ‘Lightgroup’, daders en slachtoffers van de genocide die zich met elkaar hebben verzoend. Verschillende partnergemeentes – waaronder Mbati – worden bezocht. Daar staat onder andere een bezoek gepland met Compassion. De groep komt woensdag 17 augustus 2019 weer terug naar Sliedrecht, vast een ‘schat’ aan ervaringen rijker.

1 gedachte over “Jongeren Gereformeerde Kerk uitgezwaaid in aanloop naar reis Rwanda”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld