Opbrengst eerste Waardeburghse Wandeltocht naar Vrienden van Waardeburgh

SLIEDRECHT – Zaterdag 18 mei 2019 wordt de eerste Waardeburghse Wandeltocht georganiseerd. Een initiatief van zorgorganisatie Stichting Waardeburgh, bekend van de Sliedrechtse zorglocaties Parkzicht en Overslydrecht. Het plan is dat het een gezellige en sportieve dag wordt voor alle cliënten, medewerkers en vrijwilligers van Waardeburgh en andere wandelliefhebbers. De opbrengst van de inschrijvingskosten gaat volledig naar de Stichting Vrienden van Waardeburgh. Starttijd en locaties zijn nog niet bekendgemaakt.

De afstanden waaruit kan worden gekozen zijn 10, 25 en 40 kilometer. Mensen die aan nordic-walking doen zijn ook welkom. Er is een speciale afstand voor bewoners van de zorglocaties. (stockfoto)

“Het wordt een dag van lol, plezier en samen bewegen”, belooft voorzitter Peter de Wit van de Raad van Bestuur van Stichting Waardeburgh, “De lange afstanden zijn uiteraard bedoeld voor onze medewerkers, vrijwilligers en familieleden, maar ook bewoners gaan het nodige meekrijgen van deze dag. Voor hen is er een leuke korte route van 3 kilometer. Ook doen de wandelaars allemaal onze locaties aan. Elkaar ontmoeten staat centraal. We maken er echt een ontzettend leuke feestdag van, voor deelnemers én cliënten!”

Veranderingen
Binnen Waardeburgh wordt veel aandacht besteed aan een gezonde levenswijze. Gezond eten en voldoende bewegen staan hoog op de agenda. De Wit: “Voor onze cliënten, maar óók voor onze medewerkers. Afgelopen jaar hielden we in één van onze restaurants een proef met een saladebar. Dat is zo’n succes dat we het in alle restaurants introduceren. Voor de medewerkers op het hoofdkantoor zijn zit-sta-bureaus aangeschaft. Ook starten we een proef met elektrische fietsen om het aantal autokilometers tussen onze locaties en naar onze cliënten flink te verminderen.” Bij zoveel aandacht voor gezond leven past volgens hem een leuke sportieve activiteit voor ‘de hele Waardeburgh-familie’. De Alblasserwaard is zó mooi, het nodigt echt uit om hier te wandelen.” Vanuit de persoonlijke liefde van het managementteam voor wandelen, volgde het nieuwe initiatief de Waardeburghse Wandeltocht.

Kosten
Deelname aan de Waardeburghse Wandeltocht kost € 7,50 (10 kilometer), € 12,50 (25 kilometer) of € 15 (40 kilometer). Je krijgt daarvoor een lunch en wandel je de 40 kilometer, dan wacht je een warme maaltijd aan het einde van de tocht. 

Aanmelden
Je kunt je online aanmelden. Na aanmelding volgt praktische informatie, zoals starttijden en de start- en finishlocaties. Die locaties wil de stichting nu nog niet geven, maar het gaat om drie startlocaties. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld