Martin Mans’ koren geven passie- en paasconcert in Grote Kerk

SLIEDRECHT – The Martin Mans Formation en de Rotterdamse Vocalgroup VOICE onder leiding van Martin Mans geven woensdag 10 april 2019 in de Grote Kerk, Kerkbuurt 131, een passie- en paasconcert. Samen brengen ze een programma ten gehore met het thema ‘Daarom Pasen’, aanvang 20.00 uur. 

Vocalgroup VOICE treedt onder meer op. De sfeer van het concert is zowel ingetogen als uitbundig waarvoor de passie- en paasarrangementen zich goed laten lenen. (Foto Martin Mans)

Het concert is een initiatief van de organisatie ‘Koren in de Kerk’ die zich inzet voor de Stichting ‘Kerk in Actie’, die talloze projecten opzet om mensen te ondersteunen in derdewereldlanden die onder de armoedegrens leven. Het is tijdens het concert mogelijk donateur te worden van ‘Kerk in Actie’. Ieder nieuwe donateur ontvangt twee gratis cd’s. Tijdens de samenzang is een collecte die ten goede komt aan ‘Kerk in Actie’

Medewerking
Op het programma staan indrukwekkende arrangementen van lijdens- en paasliederen zoals: ‘’t Is middernacht, Eli, Eli, Lama Sabachthani, en De Kruisweg.’ Daarnaast brengen ze delen uit Bachs beroemde Mattheus Passion ten gehore. Bijzonder daarbij zijn de solo’s van Jan Scheper en Gerco Blom. Jantine Kalkman speelt trompet en Jacqueline Meijer vertolkt de sopraansolo’s. Hendrik van Veen, afkomstig uit Urk, bespeelt het orgel en de vleugel en brengt een instrumentale solo ten gehore. 

Klassiek en populair
Op 1 januari 2011 zag de Rotterdamse Vocal Group VOICE het levenslicht . De zangers hebben allen een achtergrond met zang of een gedegen zangopleiding gevolgd. De groep repeteert circa één maal per drie weken in de Breepleinkerk in Rotterdam en studeert thuis met behulp van digitale muziekfragmenten. In haar repertoire heeft zij zowel klassieke werken als populaire. De sopraan Jacqueline Meijer is een waardevolle aanvulling op het geheel. Met een prachtig vibrato vertolkt ze de hoogste noten. Bariton Jan Scheper en tenor Gerco Blom laten zich ook solistisch horen.

Geschoold resultaat
The Martin Mans Formation bestaat vijftien jaar heeft een eigen stijl ontwikkeld. Wat vooral opvalt is dat de twintig stemmen tot een eenheid zijn gesmeed en zowel in het harde als in het zachte homogeen klinken. Dat is de verdienste van dirigent Martin Mans die hard werkt om het uiterste uit de mannen te halen. Wekelijks repeteren heeft geleid tot een geschoold resultaat. De ‘Formation’ heeft enkele goedlopende CD’s uitgebracht waarvan ‘Liefdeslied’ de meest recente is.

Kaarten
Entree voor het passie- en paasconcert in de Grote Kerk kost € 10,– p.p. Wie kaarten wil bestellen, kan dat online doen via de website van Martin Mans of op ‘Zingen in de kerk‘. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld