Op verzoek worden komende tijd meer speeltoestellen geplaatst

SLIEDRECHT – Het opknappen van sport- en speelplaatsen is zo goed als afgerond. Dat bericht wethouder Ton Spek (CDA) van Openbare Ruimte aan de raad. In vijf jaar zijn buurt voor buurt de speel- en sportplekken opgeknapt. “Dat proces is nu afgerond”, aldus Spek. Komende maanden worden nog speeltoestellen geplaatst voor de leeftijd van 0 – 5 jaar. Kosten: rond € 25.000,– en de toestellen worden gefinancierd uit het Dorpsfonds.

Eind september 2020 nam de gemeenteraad de motie Wipkip van CDA en Pro Sliedrecht aan. De raad riep met de motie het college op om in 2021 in goed overleg met inwoners het aantal wipkippen en andere speeltoestellen voor kinderen van 0 tot 5 jaar in Sliedrecht uit te breiden en dit te financieren uit het Dorpsfonds. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Het gaat om de volgende speelplaatsen en toestellen, na een enquête:

  • De Horst, meeste stemmen voor een schommel
  • Batelier 46, meeste stemmen voor een extra zandspeeltoestel
  • De Wiel, meeste stemmen voor een glijbaan
  • Middeldiepstraat, meeste stemmen voor een hinkelbaan
  • Wilgenhof 37, meeste stemmen voor een speelhuisje
  • Berkenhof, meeste stemmen voor een zitbank

Een aantal opmerkingen uit de enquête worden volgens Spek als melding opgepakt tijdens het reguliere onderhoud, zoals afvalbakken verplaatsen, slijtage van natuurlijk gras opknappen, houtsnippers in valondergronden aanvullen, schoonmaken speeltoestellen.

1 gedachte over “Op verzoek worden komende tijd meer speeltoestellen geplaatst”

  1. Ik hoop dat dit allemal beter uitpakt dan in de weer, want daar is nog steeds de nodige overlast van hangjeugd die ook de naastgelegen wijken in komen om daar herrie te schoppen tot in de nacht en de jongere kinderen inmiddels hebben verdrongen. En daar wordt echter niet heel veel aangedaan.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld