Ontdek het waterleven tijdens ‘slootjesdag’

PAPENDRECHT / SLIEDRECHT – De IVN-Alblasserwaard organiseert zaterdag 9 juni 2018 een slootjesochtend voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Kinderen van vier en vijf jaar mogen alleen onder begeleiding van een volwassene deelnemen. Ook ouders zijn welkom. De ochtend begint 10.00 uur bij het Streeknatuurcentrum van de Natuur- en Vogelwacht De Alblasserwaard (NVWA) en duurt ongeveer twee uur. De NVWA telt tientallen leden uit Sliedrecht.

“Er is deze ochtend van alles te doen rondom water”, vertelt de organisatie. (Archieffoto NVWA)

Je kan waterdiertjes vangen met netjes. En er is een demonstratie: ‘vissen met een groot schepnet’. Daarnaast kun je waterproefjes doen. Ook is er een waterwandeling door de tuin. In het centrum kun je nog meer te weten komen over water. Ga zelf op ontdekking deze ochtend. Er zijn gidsen om je te helpen.

Aanmelden
De kosten bedragen € 2,50 per kind. Dat is inclusief een glas limonade en een koekje.  “Graag van tevoren opgeven”, laat de organisatie weten, “met naam en leeftijd van het kind, via jeugd@nvwa.eu” Het Streeknatuurcentrum Alblasserwaard ligt aan de Matenaweg 1 in Papendrecht, vlakbij het Alblasserbos. Tel. 0184-412618. Meer informatie is te vinden op de website van de Natuur- en Vogelwacht De Alblasserwaard. De NVWA heeft veel leden uit Sliedrecht.

1 gedachte over “Ontdek het waterleven tijdens ‘slootjesdag’

  1. Waarom doen jullie dit niet op zaterdag zodat ook kinderen die ‘s-zondags uit principe van hun ouders niet mogen ook mee kunnen doen?

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld