‘Onlogische slinger’ na herinrichting in fietspad bij Goeman Borgesiusweg

SLIEDRECHT – Verschillende fietsers vinden het niet fijn dat er bij de herinrichting een ‘onlogische slinger’ is gemaakt in het fietspad, zowel vanuit de Goeman Borgesiusweg – van oost naar west – als fietsend in de richting van de Goeman Borgesiusweg – van west naar oost.

De aansluiting van het rode fietspad van en naar de Goeman Borgesiusweg is niet logisch, vloeiend aangelegd. Fietsers schrijven aan de redactie van online krant Sliedrecht24 over ‘een verwarrende situatie’.  In de praktijk wordt waarschijnlijk een kortere route genomen. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Fietsers komen op deze plaats van verschillende kanten, de overzichtelijkheid lijkt niet optimaal. De meeste fietsers zullen van nature de kortste weg gaan kiezen, niet zoals de ‘officiële’ route is bedacht. Verschillende fietsers zijn waarschijnlijk geneigd om het iets verhoogde druppelvormige ‘eiland’ dwars over te steken. Wethouder Ton Spek (CDA) van Verkeer is maandag 13 september 2021 om een reactie gevraagd. Hij reageerde niet.

5 gedachten over “‘Onlogische slinger’ na herinrichting in fietspad bij Goeman Borgesiusweg”

  1. Op het nieuwe fietspad voor de nieuwe brug bij het station staat een boom waarvan de takken over het fietspad hangen. Zou fijn zijn als de onderste takken worden weggehaald.
    Het is verder een hele verbetering!

  2. Moet je voor de grap eens met de auto over de Ketelweg richting Sliedrecht rijden … over onlogische slinger gesproken (inrit Boskalis).
    Gelukkig wordt déze massaal genegeerd!

  3. Deze slinger is enorm raar. Vooral gevaarlijk voor elektrische fietsen die van 30 kmpu of harder terugmoeten naar praktisch stilstand. Weer een typisch geval van bedacht op de tekentafel maar niet in praktijk getest.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld