Onderzoek of bouw ‘tweede sporthal’ past binnen gemeentelijk beleid

door Peter Donk
SLIEDRECHT – De gemeente Sliedrecht heeft weer een volgende afspraak voor half december 2020 ingepland met de bestuurders van Stichting Sportaccomodatie Benedenveer (SSB), te weten Ad Riebergen (voorzitter) en Cees Boer (voorzitter Sliedrecht Sport). Zij vroegen begin oktober 2020 de gemeente in een brief om mee te mogen denken als het gaat om het invullen van bijvoorbeeld lokale sportvoorzieningen en de bezetting van de zaalcapaciteit voor schoolsport.

Onder de stichting valt al sportaccommodatie De Basis aan Benedenveer. De thuisbasis van volleybalvereniging Sliedrecht Sport. (© Archieffoto RPAS Peter Donk / Dronetv.nl)

Aanleiding van de brief was een ‘constructief onderhoud’ tussen de bestuurders en wethouder Ed Goverde (PvdA) van Sport en Ruimtelijke Ordening. Tijdens dat overleg is volgens de gemeente gesproken over de toekomstplannen van de stichting. “Naar aanleiding hiervan is afgesproken dat de gemeente gaat onderzoeken of de bouw van een tweede sporthal past binnen het gemeentelijk beleid voor de toekomst.”, staat in het schrijven dat maandag 2 november 2020 openbaar is geworden.

Overleg
Deze opgave wordt volgens de gemeente Sliedrecht door wethouder Goverde afgestemd met het college. “Wij vinden het daarom niet nodig om een aparte afspraak tussen u en het college in te plannen. Een volgend overleg met wethouder Goverde staat inmiddels gepland voor 14 december 2020”, staat in de brief, die donderdag 29 oktober 2020 is geschreven. Daar staat ook dat de gemeente het waardeert dat de heren Riebergen en Boer bereid zijn om mee te denken. 

Sporthallen
Waar deze ‘tweede sporthal’ eventueel moet komen, zegt de gemeente (nog) niet en ook wordt de buitenstaander niet duidelijk gemaakt wat met ‘een tweede sporthal’ wordt bedoeld. Een soortgelijke als sporthal De Basis? Een tweede hal bij sporthal De Basis? Sliedrecht heeft op dit moment verschillende sporthallen naast De Basis, zoals ’t Crayenest, De Lockhorst, De Valk en De Stoep. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld