Ondernemers laten zich tijdens ontbijt informeren over Light to Shine Foundation

door Peter Donk
SLIEDRECHT – Een tiental ondernemers was zaterdag 16 september 2023 vroeg uit de veren om deel te nemen aan een ondernemersontbijt in de Beth-El kerk. In de christelijke Gereformeerde Kerk aan de Kerkbuurt was voor de eerste keer een ‘informatieontbijt’ georganiseerd met als goede doel ondersteuning de Light to Shine Foundation, die vanuit Kisumu in Kenia wordt geleid door Elijah en Willianne Olweny. 

Elijah en Willianne Olweny waren voor de gelegenheid aanwezig en openden het ondernemersontbijt. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

Tekst gaat verder onder tweet.

De Light to Shine Foundation deelt in Kenia Gods woord door evangelisatie en het uitdelen van onder meer bijbels, het geven van voedsel en medische zorg en het stigma doorbreken in gemeenschappen. De focus ligt op de zorg voor mensen, die een HIV-aids besmetting hebben, andere gerelateerde problemen of chronische ziekte. Lees hier meer over hun visie, achtergrond en aanpak. Maar ook hoe je kan ondersteunen.

Tekst gaat verder onder foto.

Ondernemers legden voor deelname een geldbedrag in. Door dit soort ontmoetingen vaker te organiseren, wil de organisatie de Light to Shine Foundation financieel ondersteunen. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

Druppel
Organisator van het ondernemersontbijt Jan Visser vertelde over de schrijnende situatie in Kenia en het doel om het werk van de vanuit Sliedrecht opgezette Light to Shine Foundation verder te helpen. “Kunnen we niet meer doen? Waar is behoefte aan? Iets samen met ondernemers?”, stelde hij zich de vragen. Hij vertelde zaterdagmorgen over een eerder bezoek aan Kenia en de verschillen tussen rijk en arm. “De reis was onvergetelijk en we brachten een bezoek aan Elijah en Willianne. In een auto met vierwiel aandrijving bezochten we de hutjes. Soms niet veel groter dan een kolenhok met dito bodem. Armoede! Er wordt hulp geboden, eten gegeven en de mensen zijn blij en dankbaar. Ik weet, het is een druppel op een gloeiende plaat, maar je zal de druppel maar nodig hebben. Het evangelie wordt gedeeld en daardoor krijgen mensen weer hoop”, sprak Visser, kort voor een ieder tijdens een lopend buffet een ontbijt kon pakken. Als het aan Visser ligt, dan krijgt dit eerste ondernemersontbijt een vervolg. En misschien nog eens een bezoek aan Kenia.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld