Oishi Fusion

Onder bewoners grote ontevredenheid over reclamemast aan Kubus

SLIEDRECHT – Inwoners van Sliedrecht uiten op sociale media van online krant Sliedrecht24 grote kritiek op de komst van de nieuwste reclamemast aan de Kubus, naast snelweg A15. De reclame bovenin de paal is in de avond en nacht ook verlicht en de lichtreclame veroorzaakt overlast vindt een aantal bewoners van onder meer wijk Vogelbuurt-Noord en wijk De Grienden, in Sliedrecht-Oost. 

De reclamezuil aan de Kubus. Dag en nacht verlicht en dat ervaren bewoners als hinderlijk. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Met name het gemeentebestuur moet het ontgelden. Na een reclamemast bij afslag Sliedrecht-West / bedrijventerrein Nijverwaard, werd een reclamemast geplaatst bij de Zwijnskade bij Hardinxveld-Giessendam en goed te zien vanuit Sliedrecht. Nu is een reclamemast geplaatst aan de Kubus / bedrijventerrein Noord-Oost Kwadrant en het plan is voor nog een reclamezuil bij Sliedrecht-West / Baanhoek-West bij de toekomstige Burger King / Greenpoint. “Dit is een gevolg van het notoire wanbeleid van het College van B&W de afgelopen jaren”, stelt één van de inwoners. 

Gordijnen dicht
CDA Sliedrecht wilde overlast door lichtreclame tegengaan, maar het college zegt in een beantwoording woensdag 20 januari 2021 er weinig aan te kunnen doen. “De norm voor verkeershinder door verlichting heeft natuurlijk niks te maken met hinder voor omwonenden. Daar bestaat volgens zeggen geen norm voor. Wel typisch dat de reclamezuil 100 meter verder veel minder fel licht geeft dan onze nieuwe “aanwinst, die heeft een filter gekregen. Doe ons in De Grienden ook zo’n filter! Blijft wat mij betreft schandalig dat dit kan”, stelt een inwoner na de reactie van het college.  Niet iedereen ervaart de hinder. “Ik kijk vanuit mijn keuken, badkamer en kinderkamer op deze kleurrijke reclamemast. Heb er geen last van en vind het wel wat leuks hebben. Mocht je er last van hebben doe je lekker je rolluiken dicht, Probleem opgelost”, reageert een andere bewoner. Maar velen balen er van. “De beelden wisselen nog steeds te snel en er zijn nog steeds animaties, daar wordt dus niet op gehandhaafd.” En: “Ik kijk er op uit nu. Hoop dat er snel blaadjes aan de boom komen. ’s Avonds maar het rolgordijn dicht doen.” “Als er een Greenpoint moet komen is afwijken van een bestemmingsplan geen probleem, maar als mensen klagen je verschuilen achter ‘vigerend beleid’. Zolang het maar de kant van de gemeente op valt”, schrijft een inwoner op Facebook Sliedrecht24. Een ander: “De gemeente vindt blijkbaar een beetje geld voor een overlastgevende mast belangrijker dan verkeersveiligheid en welzijn van haar burgers. Belachelijk!” En: “Het is super irritant die verlichting van mijn part halen ze die stomme dingen weg. Het liefste vandaag nog!” Een ander vraagt of het ‘gezeik over alles’ eens kan stoppen.

16 gedachten over “Onder bewoners grote ontevredenheid over reclamemast aan Kubus”

 1. Rijd ik toch net langs Sliedrecht…..reclame voor “seksspeeltjes” op lichtreclame…Zal wel aan mij liggen dat ik dat bijzonder vind? Ik heb ook sterk het idee dat de reclameboodschappen op de lichtmasten op Hardinxvelds grondgebied van een meer beschaafd kaliber zijn. Degenen die hiervoor verantwoordelijk zijn zullen zichzelf vast en zeker heel fatsoenlijke mensen vinden en een pleidooi voeren voor “vrijheid blijheid”. Het Baggerdorp met baggerreclame, wat een afgang.

 2. Het wordt hoog tijd dat er wat tegen reclame in het algemeen gedaan wordt. Hoeveel procent van de spullen die wij kopen zijn uitgegeven voor reclame? Daar zou een maximum voor moeten gelden. We moeten ons koopgedrag daar op aanpassen. Iets wordt niet beter omdat er reclame voor gemaakt wordt. Producten waar geen reclame voor wordt gemaakt zijn altijd goedkoper. Ik koop het liefst eigenmerk artikelen in de supermarkt omdat ik me erger aan veel reclame. Hoog tijd voor een anti reclame actie

 3. Ter overdenking Reclame mast A15 door Sliedrecht 24 van Brenda en Peter Donk
  8 reacties 20 Januari 14 reacties op 21 22 januari
  Wat valt op geen enkele Reactie van en op en over en door een lid en of Raadslid en Wethouder van de Gemeente Sliedrecht namens Politieke Partijen zoals er zijn SGP .PRO.SLIEDRECHT VVD CDA SLIJDREGT NU
  D66 CU PvdA.
  Immers in 2018 hebben 11526 inwoners hun stem uitgebracht op Persoonlijke titel op kandidaten van deze Partijen deze stemmers zijn Nu spraakkeloos en monddood.
  Helaas ook in 2018 was de ZWM De grootste groep inwoners goed voor 7848 stemmen is 40.4 % van de stemmen en is ongewenst in een Democratie
  Ter info Kersttoespraak van onze Koning deze geeft aan U de ZWM of te wel de Zwijgende Meerderheid doet er toe
  Er is nog nooit een plaatselijke Politieke partij geweest die 7848 stemmen heeft be haald.

  En maar Zwijgen en geen antwoord geven aan Uw leden en of kiezers doorPolitieke Partijen van welke over tuiginging dan ook..

  Tot de volgende klep

 4. Beste Marcel,

  Natuurlijk hadden we dat kunnen lezen toentertijd maar ik voel me niet zo’n speurneus om elke week met argusogen te kijken naar de te verlenen vergunningen. Daarvoor ben ik nu naar de stembus gegaan om me te laten vertegenwoordigen. Dit gaat niet om een ‘te vellen boom’ of een raam in een muur maar om iets dat het persoonlijk belang ver overstijgt. Iedereen kan op zijn klompen aanvoelen dat er maar heel erg weinig mensen zijn die dit willen.

 5. Wij zijn er vanmiddag langs gewandeld aan de bewonerszijde en het is nog veel erger dan in dacht. Het is gewoon te gek voor worden. Als die wollige verhalen over “landelijk geaccepteerde richtlijnen”, “jurisprudentie”, “vergunning”, “grenswaarden”, een walchelijke manier van kiekeboe spelen. De mensen die daar wonen hebben er @#$&$#! (censuur) last van. Is dat niet maatgevend?

 6. Heeft dan niemand gezien dat er een aanvraag is gedaan voor dat ding en er een vergunning is verleend?
  Staat allemaal op de gemeentelijke pagina van het kompas, op de website en op sliedrecht 24.
  Meeste mensen lezen dat soort dingen niet en achteraf enorme negatieve reacties overal.
  Even de moeite nemen om het te lezen, overleggen met de buurt en dan met z’n allen in 1x bezwaar maken.
  Of zie ik het verkeerd?

 7. Petra Boelen
  20 januari 2021 om 23:06
  Weer te bizar voor woorden, deze overdosis aan lichtvervuiling…je zet gewoon een halve woonwijk permanent in t licht en zegt dan dat je er niks aan kan doen.
  Zal vast niet in de achtertuin zijn van wie erover besloten heeft?

  Dus alwéér een gevalletje
  ‘Sliedrecht Groot In Doen’
  helaas is daar inmiddels een waslijst mee te vullen

 8. Dit is een onnodig geplaatste reclamemast. Het is tot in de verre omtrek irritant voor de omwonenden. En de verkeersdeelnemers worden er door afgeleid. Reclame maken kan je ook op talloze andere manieren doen.

 9. Mijn advies:
  Maak een melding via de website ozhz.nl
  Via Menu > snel regelen > overlast melden …
  Deze mensen nemen jouw klacht serieus en gaan er mee aan de slag, ik spreek uit ervaring 👍🏻

  Neem contact op met de gemeente Sliedrecht met het volgende verzoek tot het moment dat de reclamemast aan Kubus weg is:
  – beide schermen synchroon de beelden laten weergeven in plaats van de huidige “disco”
  – 8 seconden tussen elk nieuw beeld, zoals de gemeente Sliedrecht dat vastgelegd heeft
  – een filter over beide schermen zoals dat op de reclamemast bij McDonalds Hardinxveld ook het geval is, om overlast voor omwonende te beperken

  Fijn weekend allemaal!

 10. Terecht punt van Maikel en Jan. Je wilt in een vrij land zelf kunnen beslissen welke dingen je bekijkt. Deze manier van reclame is zo opdringerig dat je geforceerd de andere kant op moet kijken tijdens het autorijden omdat je , zeker met kleine kinderen in de auto, je plaatsvervangend zit te schamen. Ik kan er met mijn pet niet bij dat al diegenen die hiervoor verantwoordelijk zijn hun verantwoordelijkheid niet nemen. Hebben ze zelf geen kinderen (gehad) dat ze zo’n beperkt moreel kompas hebben?

 11. Het kan niet waar zijn dat hier niets tegen te doen is. Als ik niet geconfronteerd wil worden met bepaalde reclame kan ik me op internet daarvoor afmelden of uitschrijven. Wil ik niets in de bus hebben, regel ik een nee/nee-sticker. Dit wordt ons opgedrongen.
  Politiek: Zorg ervoor dat dit stopt! Ook de erotische reclames weren! Dit is nergens goed voor en destructief voor onze samenleving. Als je dit soort dingen wilt, ga dat dan opzoeken op internet maar ik wil deze bak gore overspelige ellende niet over mij heen!

 12. Nou Jurgen dat ze tegen die windmolens zijn is puur om zieltjes te winnen voor de verkiezingen want ze komen toch.
  Kijk maar eens de prachtige TV reportage van De Hofbar afl. 2 terug of lees dit ad.nl/binnenland/experts-vrezen-overal-windmolens-ons-land-gaat-in-de-uitverkoop~a8590fbc/

 13. Nogmaals de zaag erin.

  Deze Interim-Burgemeester, zie ik hier ook niet zijn handen aan branden momenteel en terecht.
  Sliedrecht lijkt wel een stuurloos schip te worden, wordt tijd voor ingrijpen.
  Vraag me af, wat voor secundaire belangen hier allemaal spelen.

 14. Ze hadden dat ding voor het huis van de verantwoordelijke wethouder(s) moeten plaatsen
  en dan nog eentje met geluid erbij.

 15. En ondertussen is de gemeente wel tegen windmolens in de polder. Onder andere vanwege “horizonvervuiling”. Je verzint het niet.

 16. Ik zou er geen huis meer willen kopen, heel de tijd die knipperlichten in je tuin. Verschrikkelijk.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld