Oishi Fusion

CDA Sliedrecht wil dat lichtoverlast reclamemast wordt tegengegaan

SLIEDRECHT – Het CDA Sliedrecht hoopt dat het College van B & W actief gebruik gaat maken van de mogelijkheid om het licht van de reclamemast aan de Kubus te laten dimmen. “Dat leidt tot minder overlast voor omwonenden, verkeer en natuur”, zegt maandag 4 januari 2021 raadslid Vincent Prins, die opnieuw vragen heeft gesteld. In wijk De Grienden in Sliedrecht-Oost maken bewoners zich zorgen over de lichtoverlast.

Volgens Vincent Prins kan het college actie ondernemen. “In de vergunning voor de reclamemast staat: “Indien de lichtsterkte van het ledscherm overlast veroorzaakt voor de omgeving, dient op ons verzoek de lichtsterkte aangepast en afgestemd te worden op de lichtsterkte van de openbare ruimte eromheen.” (Foto Vincent Prins / CDA Sliedrecht)

Begin 2019 stelde Prins ook vragen over de geplande reclamemast aan de Kubus. In de afgelopen weken is deze reclamemast gebouwd. Prins: “Ik vrees nog steeds dat inwoners van Sliedrecht in de komende tijd last gaan krijgen van lichthinder van de nieuwe reclamemast aan de Kubus. Voor het verkeer kunnen wisselende en felle reclameuitingen ook hinderlijk en zelfs gevaarlijk zijn. Het licht van de reclamemast aan de Kubus schijnt straks niet alleen richting woningen en verkeer, maar ook richting het park naast de Tiendweg. In delen van het park is het ’s avonds en ’s nachts nu nog erg donker, zodat dieren er tot rust kunnen komen.” Prins wijst naar de Vogelbescherming, die in oktober 2020 een artikel plaatsten over de keerzijde van kunstlicht. 

Vragen
Het college heeft van Prins verschillende vragen gehad. Prins wil weten of het college het met het CDA Sliedrecht eens is dat zij zich op grond van de vergunning actief mag bemoeien met de lichtsterkte van de reclamemast aan de Kubus. “Bent u bereid om naar inwoners te communiceren dat overlast een reden is om de verlichting van de reclamemast te dimmen? Zo ja, hoe en wanneer? Zo nee, waarom niet? Bent u bereid om de verlichting van de reclamemast ’s avonds en ’s nachts te laten uitzetten, zodat de lichtsterkte van de reclamemast overeenkomt met de lichtsterkte in het nabijgelegen park naast de Tiendweg? Zo nee, waarom niet?”, aldus Prins, die ook graag hoort welke maatregelen het college zelf in gedachten heeft om de lichtoverlast van reclamemasten overdag en ’s nachts te verminderen. Prins hoopt binnen veertien dagen een schriftelijk antwoord te krijgen. Het CDA is collegepartij. 

8 gedachten over “CDA Sliedrecht wil dat lichtoverlast reclamemast wordt tegengegaan”

 1. Is er in Sliedrecht een community of een groep gedupeerde actief die zich hebben verenigd tegen dit beleid van de gemeente, de verstrekte vergunningen en actief opzoek is om masten uit dan wel weg dan wel verplaatst of gesloopt te krijgen? Kan me voorstellen dat zowel in wijk De Grienden als in de westelijke wijken mensen zich hebben of willen groeperen eventueel met juridisch advies.

 2. Al vaker zijn wr vragen gesteld door Vincent. De klachten zijn nog steeds van kracht. Toen de mast nog geen LED verlichting had, ging hij na 23 uur helemaal uit. Toen kon het dus ook. Hopelijk wordt er 1 lijn getrokken mbt beide masten. Pas geleden heb ik bij milieudefensie getekend om het licht uit te krijgen. Hun zijn ook tegenstanders van deze horizonvervuiling

 3. Die lichtmast mag dan hinderlijk zijn,maar ik hoor al die lui niet over het vuurwerk wat nog veel hinderlijker is als dat lampje wat daar brand.

 4. Aan CDA-raadslid V. Prins,
  Vanuit Hof van Sliedrecht[oostkant] is de reclamemast a/d A15
  mij een grote ergernis als horizonvervuiler.Als CDA-kiezer sta ik volledig achter de vragen
  die door Vincent gesteld zijn!.

 5. Heel simpel op te lossen door bij komende verkiezingen de partijen die dit hebben toegestaan
  af te straffen.
  Commercieel belang gaat helaas boven Burgerbelang.
  Laat staan de Verkeersveiligheid welke we hiermede teniet doen.

 6. Kort en bondig: LANDELIJK zou moeten worden geregeld dat ALLE lichtmasten na 22 of 23 uur ’s avonds geheel uitgaan!

 7. Graag ook aandacht voor inhoud reclame. Overspelreclame van Second Love is in Coronatijd idioot (we moeten toch afstand houden??) en is ook enorm schadelijk voor welzijn kinderen die dupe zijn van gebroken relaties en enorm milieuvervuilend. Reken maar na, waar eerst 1 woning nodig was voor een gezin/stel, zijn er nu 2 nodig. Alles dus maal 2, geeft enorme extra milieudruk. Goed stuk van Rosanne Hertzberger uit NRC er nog maar eens op nalezen voor wie dit niet gelooft, zoek maar via google.

 8. Kijk: ze zijn er heus wel ; raadsleden die hun werk goed doen : vragen stellen, suggesties doen aan het college.
  Wist je trouwens , Vincent, dat die andere reclamemast in het westen langs de A-15 bij het industrieterrein nog steeds vaker van reclame wisselt dan volgens mij is toegestaan ?
  Soms flikkert al binnen de seconde een nieuwe reclame aan.
  Hoe dan ook : dank voor je aandacht.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld