Japans restaurant Oishi Fusion

Omwonenden straten schietpartij kunnen hun verhaal kwijt

door Peter Donk
SLIEDRECHT – In het gebouw van de Sliedrechtse Korfbal Club Merwede/Multiplaat aan de Thorbeckelaan is dinsdagavond 22 oktober 2019 gesproken met bewoners uit de Vogelbuurt-Noord, die soms letterlijk getuige waren van de schietpartij van afgelopen zaterdag. Voor de één was het een opluchting om het verhaal kwijt te kunnen tijdens een inloopavond. Voor de ander was het juist het aanhoren van die ander. Of misschien wel om te horen of er meer bekend zou zijn. 

Enkele tientallen mensen waren op de avond afgekomen. Ze konden onder meer praten met burgemeester Bram van Hemmen en daarvoor werd onder het genot van een kopje koffie of thee de tijd voor genomen. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Aanwezig waren vooral bewoners uit de tienhoogflat aan de Sperwerstraat, bewoners van de Lijsterweg uit Hof van Sliedrecht en uit Residentie Sleijeborgh. Zij gingen informeel in gesprek met burgemeester Bram van Hemmen, raads- of burgerraadsleden of wijkagent Hans van Schaik. Van Hemmen sprak dinsdagavond van ‘een zinvolle avond’. Woensdag 23 oktober 2019 van 10.00 – 12.00 uur wordt er nog een inloopbijeenkomst gehouden in het verenigingsgebouw van de korfbalclub. 

Tekst gaat verder onder tweet.

Bewoner?
Zaterdagavond 19 oktober 2019 gaat een bewoner aan de Lijsterweg nooit meer vergeten. De man stond op zijn balkon, toen onder hem in de straat schoten klonken. Bij Residentie Sleijeborgh zijn enkele kogelgaten in de muur nog de stille getuigen. Bij de schietpartij raakten twee mannen zwaargewond. De politie heeft de mannen overigens aangehouden als verdachten. Volgens buurtbewoners woont één van de slachtoffers in de flat aan de Sperwerstraat, maar de politie wil dat nog niet bevestigen. Er loopt een grootschalig onderzoek. 

Extra spreekuren
Woensdag 23 oktober 2019 van 13.00 – 16.00 uur en donderdag 24 oktober 2019 van 18.00 – 21.00 uur houden de wijkagenten van Sliedrecht in samenwerking met gemeente Sliedrecht voor de bewoners van de Lijsterweg en de Sperwerstraat een extra spreekuur. Locatie is de hoek Sperwerstraat / Valkweg. Daar staat een mobiele wagen van de politie.

Getuigenoproep
Opnieuw roept de politie mensen op die meer weten van de schietpartij. 
Zij kunnen bellen met de politie tel. 0900-8844 of anoniem naar tel. 0800-7000.

1 gedachte over “Omwonenden straten schietpartij kunnen hun verhaal kwijt”

  1. Mooi!!! Dit is dé manier om met elkaar te communiceren!
    Al was er maar 1 persoon gekomen! Ieders verhaal en angst doet er namelijk toe. Niet thuis durven/ kunnen slapen komt op andere locaties ook voor, ook voor het schietincident! Er zijn nog meer zware problemen. Dit is een mooi gebaar, delen met elkaar. Weten welke problemen er zijn!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld