Off-day Merwede/Multiplaat leidt tot eerste verlies

KINDERDIJK / SLIEDRECHT – Nadat het tweede korfbalteam van Merwede/Multiplaat helaas niet de punten wist te pakken in een moeizame wedstrijd, moest zaterdag 17 september 2022 het eerste in en tegen Kinderdijk aan de bak. Waar vorige week knap de punten werden gepakt tegen Vitesse, waren deze week de rollen omgedraaid.

Rebound duel tussen Steven Bakker en Max Donkervoort. (Foto Bernadette Struijk)

Na een gelijk opgaand begin stokte bij een stand van 3-3 het scorende vermogen van de Sliedrechtse ploeg. Daar maakte Kinderdijk gebruik van door langzaam uit te lopen naar een stand van 8-4. Het maken van een doelpunt bleef een probleem bij Merwede/Multiplaat, maar verdedigend stond de ploeg zijn mannetje en zeker ook haar vrouwtje. De ploegen gingen rusten met een stand van 10-6.

Dosis pech
Het gebrek aan doelpunten in de tweede helft was typerend voor de wedstrijd. Toch leek Merwede/Multiplaat zich door wat omzettingen te herpakken. Waar Kinderdijk met schoten van de zijlijn wonderbaarlijk genoeg minder last leek te hebben van de wind, werd toch het gat nog teruggebracht naar 12-10. Helaas bleef één vak van Merwede/Multiplaat het toch niet voor elkaar krijgen om te scoren waarbij er ook een dosis pech in de weg zat. Er werd uiteindelijk afgefloten bij een stand van 15-11.

Tjoba
Genoeg aanknopingspunten voor de ploeg om zaterdag 24 september 2022 weer een betere wedstrijd neer te zetten als Tjoba uit ‘s-Heer Hendrikskinderen (in Zeeland) op bezoek komt bij de selectie. De wedstrijd begint om 15.30 uur aan de Thorbeckelaan.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld