Chr. Gereformeerde Kerk Eben-Haëzer herdenkt ontstaan 100 jaar geleden

SLIEDRECHT – De christelijke Gereformeerde Kerk Eben-Haëzer aan de Middeldiepstraat stond afgelopen weekend stil bij het ontstaan, 100 jaar geleden. In 1922 ontstond de kerkelijke gemeente door een afsplitsing van hun zustergemeente, de huidige Bethelkerk. Er volgde een lange en bewogen geschiedenis.

Het kerkgebouw aan de Middeldiepstraat. Van 1922 tot 1930 maakte de gemeente deel uit van de Gereformeerde Gemeenten. Daarna was het de Gereformeerde Gemeente in Hersteld Verband. Vanaf 1961 behoren ze weer tot de Christelijke Gereformeerde Kerken. Daarmee waren ze weer terug waar ze vandaan kwamen en zijn er twee Christelijke Gereformeerde Kerken in Sliedrecht. (Archieffoto Fenna Kwakernaak / Sliedrecht24)

Werd de kerk sinds 1962 aangeduid als de “Christelijke Gereformeerde Kerk Middeldiepstraat”, in 1979 is het woord Middeldiepstraat vervangen door Eben-Haëzer. Afgelopen weekend waren er activiteiten voor leden van de kerkelijke gemeente, zoals woord, muziek en spel (vrijdag), ontspanning (zaterdag) en sPreektijd (zondag). 

1 gedachte over “Chr. Gereformeerde Kerk Eben-Haëzer herdenkt ontstaan 100 jaar geleden”

  1. De lightversie, hoewel ze tot de reformatorische kerken worden gerekend, denken ze toch wat milder over een aantal zaken. Gods volk onderweg is een bont gekleurd gezelschap.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld