Nieuwe massagepraktijk RelaxIng in pand van sportschool

SLIEDRECHT – In het pand van sportschool Me & Mom aan Van Goghstraat 85 opent maandag 2 oktober 2023 massagepraktijk RelaxIng. Eigenaar Ingrid Liese (55) kwam afgelopen zomer met de sportschool in contact. “Daar kwam er ineens een mooie ruimte beschikbaar in het centrum van Sliedrecht, die ik bijna niet kon weigeren. De deal was snel gesloten en volgende maand ga ik starten”, vertelt Liese.

“Masseren heeft altijd mijn interesse gehad en ik vind het inmiddels zelfs leuker om massages te geven dan te ontvangen. Ik vind het zo fijn als ik mensen kan laten genieten van een ontspannen massage. Massages zijn erg goed voor het welzijn. Na een massage verhoogt de hoeveelheid witte bloedcellen in het bloed. Witte bloedcellen helpen om infecties en virussen te bestrijden. Ook verlaagt een massage het stresshormoon cortisol. Het is ongunstig voor de weerstand als cortisol te lang in het lichaam aanwezig is. Dus regelmatig een massage nemen is gunstig voor je gestel”, zegt Ingrid Liese. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Ze had altijd secretariële/management-ondersteunende functies gehad in het bedrijfsleven. Ook was ze vier jaar zzp’er als Virtueel Assistent waarbij ze ondernemers vanuit huis ondersteunde in de breedste zin des woords. Daarna kwam ze weer in loondienst, maar het bleef kriebelen om een eigen bedrijf te hebben. Het werd massage. Liese: “Ik ben in februari 2023 de opleiding Klassieke Massage gaan volgen en aansluitend heb ik diverse wellness massages gevolgd. Inmiddels heb ik beide opleidingen met een positief resultaat afgesloten en mag ik mezelf een gekwalificeerd masseur noemen.” Omdat ze voorlopig nog naast haar boekhoudkundige baan gaat masseren, is ze niet dagelijks open. Voorlopig is dat op maandag- en woensdagavond. 

Kwaliteit
Haar praktijk is sfeervol en huiselijk ingericht om mijn klanten een zo ontspannen mogelijk gevoel te geven. “Ik wil dat de klanten zich comfortabel en veilig voelen tijdens de massage. Ik neem per klant ruimschoots de tijd om kennis te maken en te horen welke klachten of wensen ze hebben. Ik zorg ervoor dat ze een heerlijk moment voor zichzelf hebben en de hectische buitenwereld even kunnen vergeten”, vertelt Ingrid Liese. Na afloop krijgt de klant een kopje thee of een glas water en praten ze even na in comfortabele stoelen. Liese: “Bij mij gaat kwaliteit boven kwantiteit. Tussen de afspraken zit ook ruim tijd, zodat klanten niet het gevoel krijgen snel plaats te moeten maken voor de volgende klant. Klanten mogen zelf een keuze maken met welke olie ze gemasseerd willen worden. Geuren zijn erg belangrijk bij een massage en je favoriete geur ruiken tijdens een massage geeft een extra dimensie aan het relaxte gevoel.”

Soorten massage
Als iemand een massage cadeau wil doen aan een geliefde of jarige, dan heeft Liese daarvoor cadeaubonnen beschikbaar. Er is een keuze uit diverse massages: ontspanningsmassage, rug/nek/schouders massage. Bamboe Massage wordt uitgevoerd met speciaal voor deze massage geprepareerde stokken. “Met deze stokken kan ik wat dieper de spieren masseren dan met mijn handen”, legt Liese uit. Hotstone Massage is een massage waarbij warme stenen worden gebruikt en die ook op de neergelegd worden op rug, handen en voeten. Lomi Lomi Massage is een massage die ook wel omschreven wordt als “dans over het lichaam” of “liefdevolle handen” wordt genoemd. Liese: “Tijdens deze massage werk ik met zowel mijn handen als onderarmen.” Verder is er ook een Indiase Hoofdmassage, voet- en onderbeen massage en gezichtsmassage te boeken. Via de afsprakenknop op haar Facebook- en Instagramaccount kunnen klanten zelf hun massages boeken. Het maken van een afspraak is een vereiste om zo ruimschoots tijd te kunnen geven aan elke klant. Liese: “Voor bedrijven kan ik ook stoelmassages verzorgen. Dat zijn massages die ongeveer twintig minuten per persoon duren. De massage wordt uitgevoerd waarbij de klant in een speciale stoel ‘zit’ die ik meeneem. De massage wordt gegeven over de kleding heen en zonder olie. De voordelen van een stoelmassage zijn dat stress- en pijnklachten met wel 40% dalen. RSI, muisarmen, spierknopen en verstijfde spieren in nek, schouder, rug en armen kunnen worden voorkomen. Klachten worden minder of verdwijnen zelfs.”

2 gedachten over “Nieuwe massagepraktijk RelaxIng in pand van sportschool”

  1. Hoi Ingrid,

    Wat leuk om een nieuwe collega in Sliedrecht te krijgen!
    Ik wens je veel plezier en succes toe in jouw praktijk.
    Geniet van het mooie dat op jouw pad komt.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld