INGEZONDEN BRIEF: Samen verder bouwen aan de toekomst van Sliedrecht

(Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Gisteravond vond in de Lockhorst een omwonenden inloopavond plaats over de plannen van de Noord-Zuid verbinding. Ambitieuze plannen, maar wel een mooi plan dat helpt om de verkeersdrukte op o. a. de Stationsweg te ontlasten en de mogelijkheid biedt tot het bouwen van extra woningen wat nodig is wil je in de toekomst kunnen uitbreiden en je ervoor wilt zorgen dat ook de jongeren in Sliedrecht kunnen blijven wonen. Het is me duidelijk geworden dat de projectleider in dit project veel contact heeft met de directe omwonenden en hen meeneemt in de plannen en ook in de zorgen die zij hebben bijvoorbeeld als het gaat over welke gevolgen dit heeft voor mogelijke geluidsoverlast of schade aan hun woningen door bouwwerkzaamheden.

Ik heb goed geluisterd en ik begrijp dat de vele plannen en werkzaamheden in het dorp ook voor onrust zorgt. Zeker ook gezien hoe het gegaan is en gaat met de plannen rondom het Winklerplein en het watertoren terrein. En dat de communicatie vanuit de gemeente zeker ook nog te wensen overlaat. En dat moet ook echt beter!

Maar ik ben wel geschrokken (en ook wel een beetje boos) over de manier waarop een heel groot deel van de aanwezigen hun emoties uitte. Niet fatsoenlijk vragen stellen en elkaar uit laten praten, maar schreeuwen, de aanwezige wethouders toeroepen en voor alles en nog wat uitmaken en complottheorieën de wereld in slingeren. Ik schaamde mij daar een Sliedrechter te zijn.

Dit is niet de manier hoe wij in Sliedrecht en Nederland met elkaar omgaan. En hoe wij (lokale) bestuurders die zich dag en nacht voor ons dorp inzetten (wat je ook van de plannen vindt) behandelen. Het kan niet zo zijn dat een groepje schreeuwers het beleid bepaalt ten koste van de fatsoenlijke zwijgende meerderheid die wel verder wil met ons dorp en die wel bereid is om constructief mee te denken en mee te praten. Ook wanneer zij tegen de plannen zijn. Alleen zo komen we samen verder en voegen we, zoals de wethouder zei, kwaliteit toe aan ons dorp en maken we Sliedrecht toekomstbestendig.

Laurens Koppelaar
burgerraadslid VVD

Brieven worden 1 op 1 overgenomen. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoudelijke juistheid van een ingezonden brief. Plaatsing houdt niet in dat de redactie achter de inhoud van het bericht staat. Een brief wordt uitsluitend geplaatst als de bron bij ons bekend is. De naam van de afzender wordt onder het artikel geplaatst. NAW- en e-mailgegevens worden niet openbaar gemaakt. Een ingezonden brief plaatsen we onverkort, soms ook omdat er geen artikel over het onderwerp op online krant Sliedrecht24 is verschenen.

14 gedachten over “INGEZONDEN BRIEF: Samen verder bouwen aan de toekomst van Sliedrecht”

 1. Ik mis in het hele verhaal van donderdag de doorberekeningen. Na het maken van damwanden in het gebied rond de haven hebben heel veel mensen natte kelders/kruipruimtes gekregen, wat gaat de gemeente hieraan nu doen, is dit meeberekend? Kruising met Thorbeckelaan is enkel ingetekend, wat als 9700 weggebruikers hier gebruik van gaan maken, chaos lijkt mij, maar is niet meegenomen in berekening.
  Wat als grond achter de lijn duur aangekocht moet worden? Alleen duurdere woningen en dus niet voor woningzoekende jongeren in Sliedrecht.
  Wat als er niet gebouwd mag worden van het volgend kabinet. Een dure verbinding naar niemandsland?
  Mijn idee, ga eerst betaalbare woningen proberen te bouwen, ga dan compleet plaatje berekenen en overleg met alle betrokkenen.

 2. Het park is prachtig en het zou een groot gemis zijn als dat weg zou moeten.
  De communicatie van de gemeente is een absoluut verbeterpunt. Ze hebben steken laten vallen.
  Toch ben ik het met deze brief ook eens, je ziet het ook regelmatig in de reacties op facebook.
  Geschreeuw, gescheld en zaken erbij halen die nergens wat mee te maken hebben of niet kloppen.
  Emoties zijn goed te begrijpen
  echter komt het door dat geschreeuw juist slecht, warrig en vaak asociaal over en krijg ik, en ben zeker de enige niet, de neiging niet verder te lezen. Je bereikt meer met een goede
  onderbouwing dan met op de man gaan spelen en overal 5 uitroeptekens achter te zetten.
  Hou daar rekening mee als je mensen mee wil krijgen voor je zaak.

 3. CDA Spek & VVD Koppelaar .
  Moeten eens goed in de spiegel kijken en zich afvragen waar zijn we mee bezig. Zij ee niet flink van het padje af.

 4. Graag gedaan mvr, de Groot en ik weet zeker als u, bv, een eigen partij opricht, u ver gaat komen.
  Kijk maar wat een opkomst bij de avond was.

 5. Ik kijk hier echt van op. Maar het is nog niet te laat om je excuses echt aan te bieden hoor Laurens, namens de gemeenteraad. Je kunt bijvoorbeeld reageren op de eerste reactie van Simone de Groot in plaats van met een tussenzinnetje aangeven dat de communicatie iets kan verbeteren.

  Ik stel mij voor dat het college en de raad eens gezellig gaan keuvelen hoe idioot het is gelopen, hoe de communicatie via een buitenstaander gaat die Sliedrecht alleen kent van plaatjes, hoe vreemd het is dat de verantwoordelijke wethouder een buitenstaander alles uit laat leggen, hoe raar het is dat niemand van die bijeenkomst wist op een paar uitverkorenen na, hoe vreemd het is dat bijvoorbeeld CCS, een druk bezocht creatief paradijs en alle andere bezigheden in dat pand niet eens om de tafel zitten voor een alternatief. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Bijvoorbeeld: wat kost dit allemaal, een project ontwikkelaar doet het niet voor niets neem ik aan. Wees open tegen elkaar als bestuurders en als Raad.

  Je zou natuurlijk ook kunnen zeggen dat Sliedrechters slimmer zijn gedacht, dat marketingpraatjes blijkbaar niet helpen, dat ze beseffen dat waar een flat of gebouw staat het groen verdwijnt, dat ze weten hoe lang het kan duren vanuit andere Sliedrechtse projecten.

  Dus wees trots op Sliedrecht. Zoals het nu loopt schamen juist Sliedrechters zich voor hun bestuur en de Raad. Zij weten blijkbaar niet wat ze doen dus begin opnieuw op een fatsoenlijke manier dan vergeven Sliedrechters het wellicht jullie weer om het maar eens bijbels uit te drukken.

 6. Best lastig om al de verschillende belangen tot een harmonieus geheel te smeden.
  Water bij wijn doen komt de kwaliteit van de wijn niet ten goede. Edoch als je allen die dorst hebben wil laten drinken is dat soms nodig om aan voldoende volume te komen.
  Mijn vader vervulde die rol bij ons thuis.
  Jammer dat onze burgervader in het gemeentegezin nog niet prominent aanwezig is om Ijn vaderrol met wijsheid in vervullen

 7. Mee eens! Goede brief! Fatsoen is ver te zoeken soms. Als je alles beter weet, richt een partij op en ga het zelf regelen.
  Vanaf de zijlijn klagen is echt te eenvoudig

 8. En die Laurens Koppelaar wil zich verkiesbaar stellen voor de 2e kamer? Een aanfluiting voor de democratie, anders niet. Ambitieus, net als Ton Spek. Een dictator en alleenheerser in de dop dus die niet luistert en in dit geval ook geen reacties toestaat. Emoties uiten wordt dus verboden? Onbegrijpelijk (of misschien juist daarom begrijpelijk) dat de VVD in Sliedrecht en de VVD deze jongen niet terugfluit en op zijn plaats zet.

 9. Beste Laurens Koppelaar, uw brief laat de kloof zien tussen inwoners en gemeente. Geschreeuw kan ook ontstaan omdat er nooit geluisterd wordt naar inwoners.
  Burgerparticipatie is in Sliedrecht niet goed, gewoon slecht. Niet bij de gemeente en niet bij Tablis Wonen waar huurders veel staat te wachten.
  Er is geen empathie of betrouwbare informatie te vinden.
  Nog iets, Sliedrecht is bekend om het baggeren. Baggeraars kregen echt veel voor elkaar overal in de wereld. De geschiedenis raakt op de achtergrond en men kan van Sliedrecht niks anders maken dan het dorp afbreken en Sliedrecht onherkenbaar maken. Het gebeurd allemaal achter een bureau.
  Zoek de verbinding tussen de inwoners en de gemeente, dan kom je echt verder dan corrigeren.
  Alles begint bij luisteren naar elkaar.

 10. Bedankt Simone, dit wist ik niet. En je zegt terecht dat mensen boos zijn. De grens is ook voor mij bereikt.

 11. De 1e afspraak voor 15 omwonenden was vorig jaar in de Lockhorst, we kwamen er binnen en vroegen waar de info avond was. Daarheen gelopen dachten ik dat is niet de juiste zaal, aardedonker niemand te zien zwak schijsel van een lichtje het leek wel een wake ….ik terug naar de manager van de lockhorst, die liep mee en weer naar de verduisterde zaal. Maquettes zag je haast niet, wat vage tekeningen en toen ging er een geroep op om meer licht!! We zagen immers niets!!!! Daarna wat meerdere lampen aan en vage antwoorden van de groep die dit plan bedacht heeft maar niet uit ons dorp komt nml. De geldverslindende projectmannen.
  Toen wist ook niemand van de samenkomst en door de brief direct naar sliedrecht 24 te sturen kregen op de valreep meer mensen hier weet van. Bizar vind ik zoiets.

 12. Helemaal met u eens heer Koppelaar.
  En voor mevrouw de Groot als u het zo goed weet, stel u volgende keer verkiesbaar.

 13. Beste Laurens

  Zonder mij, was jij daar gisterenavond niet geweest!

  Zonder het delen van de omwonenden brief van mijn ouders op social media, hadden daar 15 mensen gezeten!

  Jij wist past door mij afgelopen maandag dat er een bijeenkomst was!!

  Dan vind je het gek dat inwoners boos zijn!!!

  Jullie worden zelf niet geïnformeerd door jullie wethouder Spek!

  Burgerparticipatie is 0

  Jullie wisten niet eens dat Wethouder Spek naar Tablis is gegaan voor contract 160 appartementen in Dreespark!

  Wie hou je nu voor de gek!

  Ben blij met jouw reactie zodat heel Sliedrecht kan lezen hoe onzorgvuldig jullie met grote veranderingen omgaan!!

  We zaten tot diep in de nacht dinsdag te wachten op de Heer Spek voor antwoorden of heb je daar geen actieve herinneringen meer aan, echt iets voor de VVD, ik heb ook een drukke onderneming.
  En moet hier ongewild door alle stiekeme praktijken tijd voor vrij maken om jullie inwoners te informeren.

  Deze informatieavond had voor op Het Kompas moeten staan. Mega aangekondigd moeten worden!

  Zelfs Arie van de Lockhorst wist het niet!

  Jullie moeten excuses aanbieden aan de inwoners!!!

  Morgen kun je meelopen om 15 uur in Het Dreespark, misschien goed moment voor dat excuses!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld