Nieuw sportpark in Sliedrecht Buiten lijkt stap dichterbij

SLIEDRECHT – De gemeenteraad buigt zich dinsdag 23 november 2021 tijdens een oordeelsvormende vergadering over de plannen om sportpark Sliedrecht Buiten te realiseren. Het sportpark moet ruimte bieden aan zowel v.v. Sliedrecht als ook tennisvereniging SLTC. Dinsdag 14 december 2021 komt het voorstel voor besluitvorming in de gemeenteraad.

Nadrukkelijk. Dit is een schets, die later deze maand aan de raad wordt getoond. Het college stelt de raad voor om te kiezen voor een ‘horizontale variant’ die parallel aan het spoor komt te liggen, waarbij ook ruimte is voor tennisvereniging SLTC. De ‘horizontale variant’ sluit daarbij beter aan op de plannen uit de Omgevingsvisie en de Koers 2030 dan de oorspronkelijke ‘verticale variant’. (Schets gemeente Sliedrecht)

Het college gaat met de raad in gesprek over de plannen en de kosten die in de voorbereiding nodig zijn om sportpark Sliedrecht Buiten te realiseren. Een lang gekoesterde wens van voetbalvereniging v.v. Sliedrecht en de gemeente om een nieuw sportpark te realiseren is weer een stap dichterbij. 

Recreatief knooppunt
De gemeente wil sportpark Sliedrecht Buiten combineren met een recreatief knooppunt ten noorden van de Betuweroute. Het recreatief knooppunt kan dienen als uitvalsbasis om het buitengebied te ontdekken. Het plan is om het gebied in te richten met toegankelijke fiets- en wandelroutes, ruimte voor horeca en bijhorende parkeervoorziening.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld