Netwerkborrel ‘Sliedrecht (zwerf)afvalvrij’

SLIEDRECHT – Donderdag 29 oktober 2015 organiseert de gemeente Sliedrecht een netwerkborrel ‘Sliedrecht (zwerf)afvalvrij’. Het is de eerste keer dat deze bijeenkomst plaatsvindt, van 19.00-21.00 uur. Deelname is gratis.

Locatie voor de netwerkborrel is het NME-centrum in het Burg. Feitsmapark. (Foto Sliedrecht24)

De gemeente zegt voor enkele ‘inspirerende sprekers’ te zorgen. Daarnaast is er ruime gelegenheid om ideeën op gebied van (zwerf)afval en afval scheiden met elkaar en met de gemeente te delen. 

Restafval
Mogelijk onderwerpen zijn afval scheiden, recyclen en manieren om voedsel te besparen en minder weg te gooien. Alle onderwerpen die gaan over Sliedrecht (zwerf)afvalvrij zijn welkom. Het uiteindelijke doel is zo min mogelijk vervuiling op straat én zo min mogelijk restafval om te verbranden. Restafval dat we verbranden gaat verloren en alles wat we gescheiden aanleveren gebruiken we opnieuw. 

Vervolg
Succes of geen succes. In december wordt de netwerkborrel herhaald en in 2016 wordt naar behoefte ieder kwartaal zo’n borrel georganiseerd, kondigt de gemeente Sliedrecht aan. De gemeente zegt graag te horen welke onderwerpen spelen bij inwoners, zodat die de volgende keren aan de orde kunnen komen. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld