Nationale Buitenspeeldag staat garant voor sportieve en gezellige middag

SLIEDRECHT – De jaarlijkse Nationale Buitenspeeldag staat weer voor de deur. Woensdagmiddag 12 juni 2024 wordt het ijsbaanterrein de plaats waar kinderen t/m 12 jaar gratis tussen 13.00 – 16.00 uur kunnen genieten van een uitgebreid sport- en spelaanbod. Vanaf 12.00 uur is er een mogelijkheid om onder eigen begeleiding op het op de locatie aan de Lijsterweg te picknicken. 

Opnieuw is der drumtastic. Stichting Samen voor Sliedrecht en Stichting Open Jeugdwerk Sliedrecht slaan wederom de handen ineen om voor de basisschooljeugd een sportieve en gezellige middag te organiseren. (Archieffoto SOJS)

Sporten en buitenspelen is gezond en bovendien ontzettend leuk, dat is wat centraal staat tijdens deze dag die landelijk wordt aangejaagd door Jantje Beton en Nickelodeon. De ingang van het terrein bevindt zich aan korfbalzijde aan Thorbeckelaan 104. Daar kunnen ook de fietsen worden geparkeerd.

Muzikale activiteiten
De toegang voor deze dag is geheel gratis en kinderen van de basisschoolleeftijd kunnen genieten van een uitdagend en uiteenlopend sport- en spelaanbod. Deze activiteiten worden o.a. begeleid door leerlingen uit de Sportklas van de Willem de Zwijgerschool uit Hardinxveld-Giessendam en jongeren van het Sport Promoteam van SOJS. Ook zullen er muzikale activiteiten te beoefenen zijn, zoals drumtastic en de brassband van Wilhelmus.

Ondersteuning
De organisatie is blij met de betrokkenheid van lokale partijen. Stichting Evenementen Sliedrecht zorgt voor de verkeersregelaars, EHBO vereniging Sliedrecht is wederom aanwezig en de brandweer zorgt voor een spectaculaire activiteit zorgt. Er is groente en fruit, stichting De Kaai en gemeente Sliedrecht ondersteunen en Gemiva zorgt voor de vele vrijwilligers voor de lunch en het drinken. Uiteraard wordt er ook gezorgd voor wat drinken en wat lekkers, zo zal o.a. een poffertjes foodtruck zijn.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld