Moslimkinderen behalen belangrijk certificaat

SLIEDRECHT – Zondag 5 juli 2015 namen in de Turkse Moskee – Ulu Camii – in Sliedrecht ongeveer 35 kinderen hun certificaat: ‘Arabisch Lezen & de beginselen van de islam’, in ontvangst. Voor sommigen was dit al hun 3e certificaat!

De Turkse moskee in Sliedrecht.

In verband met de Ramadan, de vastenmaand van de moslims, werd het een sobere bijeenkomst.

Belangrijk
In de afgelopen maanden hebben der kinderen les gekregen van de heren Osama Said, Abdesalam Ghanmi en Hossam Elhalky. Sinds eind 2010 krijgen kinderen uit verschillende landen Arabische les. Zij leren de taal en daarnaast de beginselen van de Islam. De leerkrachten vinden het, vanwege hun verdere ontwikkeling, belangrijk dat de kinderen zowel de Nederlandse taal als hun tweede taal (en voor enkelen zelfs hun derde taal), het Arabisch, goed kunnen schrijven, lezen en spreken.

Veel belangstelling
In goed overleg met de Turkse Moskee mag de lesruimte gebruikt worden. De groep is vanwege de aanhoudende en toenemende belangstelling in vieren gesplitst. Binnen de groepen wordt op verschillende niveaus les gegeven, dit aangezien niet ieder kind dezelfde leeftijd heeft en/of op hetzelfde niveau het Arabisch beheerst. Na de schoolvakanties beginnen de lessen weer en hoopt men weer op een goede opkomst.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld