Organisatie Baggerfestival kijkt tevreden terug

SLIEDRECHT – Vrijdag 3 en zaterdag 4 juli 2015 hebben zo’n 25.000 bezoekers aan het Baggerfestival kunnen genieten van vele feestelijke activiteiten. De organisatie had 60.000 bezoekers verwacht, maar is daags na het vernieuwde festival toch tevreden. Ondanks de zeer tegenvallende cijfers. 

De hoge temperaturen speelden daarbij ongetwijfeld een rol. De Stichting Baggerfestival spreek toch van ‘een coole start gemaakt’. Volgens de organisatie is de basis gelegd voor het Baggerfestival 2017.

Bezoekers
Jong en oud uit Sliedrecht en ver daarbuiten deden tijdens het Baggerfestival 2015 kennis op bij de diverse baggeraars en waterbouwers, demonstraties gezien van de brandweer en KNRM, graffiti mogen spuiten, in snelle auto’s gezeten, baggermolens zien werken, gezongen en gedanst op muziekpodia, genoten van diverse braderie aanbiedingen en foto’s gemaakt van de vele artiesten.

Sleutel
Het Baggerfestival begon vrijdag met een besloten inhoudelijk ochtendprogramma aan boord van een schip dat tussen Dordrecht en Sliedrecht voer. Hier waren sponsoren en bestuurders aanwezig om te discussiëren over hoe de komende jaren in de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden wateroverlast kan worden voorkomen. Vanzelfsprekend kwam hier ook de rol van de waterbouwers en baggeraars aan de orde. Want dat was één van de belangrijkste redenen om het Baggerfestival weer te organiseren: de waterbouw en baggerindustrie op de kaart te zetten. Burgemeester Bram van Hemmen overhandigde symbolisch ‘de sleutel van Sliedrecht’ aan Baggerfestival-voorzitter Jan Huijbers. Het Baggerfestival kon van start.

Cheque
Aan het einde van de eerste festivaldag werd in het Baggermuseum een cheque uitgereikt aan School Bleyburgh. Mede door de inspanningen van de Rotary Sliedrecht en de opbrengsten van het Baggerfestival kan de Sliedrechtse School Bleyburgh €10.000 besteden aan hun technische leerruimte. De overige opbrengsten van het Baggerfestival 2015 worden ondergebracht in een studiefonds dat opleidingen mogelijk maakt voor jongeren. Hoeveel geld dat is, zegt de organisatie niet. 

Veel vrijwilligers
Door de 150 vrijwilligers, hulpdiensten zoals EHBO’ers, beveiligingsdiensten, politie en brandweer was het ook achter de schermen van het Baggerfestival goed georganiseerd. Zij hebben er mede voor gezorgd dat de duizenden bezoekers vooral hebben kunnen genieten van een actief, muzikaal en inhoudelijk festival. Voor burgemeester Bram van Hemmen een extra reden om direct na het slotoptreden van Kenny B. bij het weer in ontvangst nemen van de sleutel van Sliedrecht een toezegging te doen: “Met dit Baggerfestival hebben de organisatoren laten zien waar Sliedrecht goed in is: ergens voor gaan én feestvieren! Wat mij betreft gaan we daarom starten met de voorbereidingen voor het Baggerfestival 2017!”

2 gedachten over “Organisatie Baggerfestival kijkt tevreden terug”

 1. – Een lege Rembrandtlaan, hier stond altijd een kraam of 40.
  – Geen kermis.
  – Middenstand welke een week of 2 vantevoren nog niet wisten hoe en of het voor hen aantrekkelijk was om een kraam voor de winkel te huren i.v.m. onduidelijkheid route.
  – Het aanbod eten was erg eentonig: enkel friterie.
  – Als er in Amsterdam een wk volleybal gehouden kan worden op de Dam. Waarom is het toernooi in Sliedrecht dan ver buiten de route op een stoffig achterafveldje?

  Verbeterpunten voor volgende edities. Wel een groot compliment voor Beethoven.

 2. Het Baggerfestival was zeker een succes! Een paar verbeterpuntjes, maar ik weet zeker dat dat de volgende keer goed komt

Plaats een reactie

*=Verplicht veld