Handwerk te zien in Sliedrechts Museum

SLIEDRECHT – Handwerktechnica Stefanie van Wendel de Joode exposeert van vrijdag 10 juli tot en met zaterdag 3 oktober 2015 in het Sliedrechts Museum aan de Kerkbuurt 99-100. Dan zijn haar projecten van oude draad– en naaldambachten te zien.

De expositie toont een scala aan technieken en ambachten van vroeger en nu.

Kennis
Met trots presenteert zij de oude ambachten die nieuwe innovatieve toepassingen krijgen. 2.0 staat dan ook voor de ontwikkeling via het internet en de toekomst. Veel internetgroepen zijn bezig met ambachtelijk werk. Er wordt veel gesurft en gedownload op het internet. Colours of Life (www.coloursoflife.nl) is haar bedrijf dat in 2011 is gestart omdat binnen het onderwijs (techniekondersteuning) maar weinig kennis ook werkelijk een toepassing krijgt. Stefanie: “Hier wilde ik iets aan doen. Door zowel jongere en oudere internetgebruikers tot elkaar te brengen in de diverse projecten, die we de afgelopen jaren al hebben verwezenlijkt.” 

Innovatief
De technisch textielprojecten, zoals de wereldbol, molenkleed, oma’s vierkantjes en het Marianne Vosschilderij hebben dus een educatieve en sociaal maatschappelijke waarde. Binnenkort start zij een groot project voor de jaarbeurs Utrecht.
In het museum kunt u zien, hoe de ambachten vroeger werden toegepast in de familie en nu innovatief gebruikt zijn. Verder te zien: Kantklossen, Frivolité, Weven, Spinnen, Naaldkunst, Haken, Breien, Knooptechnieken en het Touwslagwerk.
Workshops

Workshops
Tijdens deze expositie zal Stefanie van Wendel de Joode u middels een aantal workshops inwijden in verschillende handwerktechnieken. Deze vinden plaats in Het Sliedrechts Museum, op de openingsdagen, woensdag- en/of zaterdagmiddag op genoemde data. Voor meer informatie: info@coloursoflife.nl of tel: 06-48053592.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld