Monden bekend van Elektra Podcast maakt minidocu

SLIEDRECHT – Hij haalt met comedians en cabaretiers herinneringen op aan shows, die ze liever waren vergeten. Wouter Monden maakt met enige regelmaat de Elektra Podcast. Juist, genoemd naar het Sliedrechtse jongerencentrum Elektra. Hij maakte een minidocu. Monden: “Elektra is vernoemd naar een jongerencentrum in Sliedrecht waar vroeger lastige comedy- en cabaretshows waren. Die waren verre van ideaal. Sterker nog, Elektra stond bekend als de comedyhel.”

Hier interviewt Monden cabaretier Sjaak Bral. Hij is één van de cabaretiers en comedians die vertelt over de meest rampzalige optredens. Een aantal van hen stond ooit ook in het Sliedrechtse jongerencentrum op het podium. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Tekst gaat verder onder video.

Regelmatig krijgt Monden de vraag: “Die naam van je podcast, Elektra, waar komt die vandaan? Terechte vraag. Daarom maakte ik samen met Kelly Burnip (@iloveHank op Twitter, Hank van Bosstraten – red.)  een minidocu over de show, die ik in 2010 deed in Jongerencentrum Elektra in Sliedrecht. Wie werd er bedreigd en waarom? Check het in de docu”, schrijft Monden op zijn Twitteraccount. 

Broedplaats
Elektra Podcast is vernoemd naar het jongerencentrum aan de Stationsweg. “Waar vroeger lastige comedy- en cabaretshows waren. Die waren verre van ideaal. Sterker nog, Elektra stond bekend als de comedyhel. Ik, de maker van Elektra, speelde er in het najaar van 2010. Samen met de drie andere comedians van die show blik ik terug op die avond”, zegt Monden over de minidocu. In de documentaire komen ook in beeld naast Van Bosstraten, Frank Brasser en Fabian Fransiscus. Monden: “Plekken als Elektra waren (en zijn) belangrijk als broedplaats voor nieuw talent, hoe lastig het er soms ook is. In Elektra hebben veel artiesten gespeeld die je nu kent van het theater of van TV. In de podcast vertelden bijvoorbeeld Pieter Jouke, Guido Weijers, Claudia de Breij en Pieter Derks over hun ervaringen in Sliedrecht. Zoals Elektra zijn er, gelukkig, nog altijd meer plekken in Nederland. De podcast heeft de naam Elektra omdat het ‘de comedyhel’ was, maar ook als eerbetoon aan al die plekken waar vrijwilligers een podium bieden aan beginnende artiesten.”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld