Sterke start zwemselectie DWF in Regio West Competitie

PAPENDRECHT / SLIEDRECHT – Voor de zwemselectie van Door Water Fit (DWF) stond zaterdag 30 oktober 2021 het eerste deel van de Regio West Competitie 2021-2022 op het programma. In een sterk bezet deelnemersveld wist de ploeg van DWF na het eerste deel op de derde plaats terecht te komen in de tussenstand, waarmee de eerste stap naar een podiumplek aan het einde van het seizoen is gezet.

De wedstrijd, gezwommen in Papendrecht, had niet enkel uitdagende afstanden op het programma staan. De wedstrijd ving naast de uitdagende afstanden laat in de middag aan en werd, vanwege genomen corona maatregelen door de KNZB Regio West, gezwommen zonder de aanmoedigingen van publiek die de wedstrijd via een livestream wel konden volgen. (Stockfoto)

Mede dankzij de mentale steun van huis uit werden er totaal 23 persoonlijke records (PR’s) verbroken en wisten vier van de zeventien zwemmers van DWF eremetaal te winnen.

Liz Bijkerk was het goudhaantje namens DWF. Zij wist haar stijgende lijn van afgelopen weken door te trekken en zwom haar concurrentie op ruime achterstand op de 200 meter vrije slag, wat resulteerde in een gouden medaille. Daarnaast was haar race ook nog eens goed voor een PR van 13 seconden. Ook op haar 2e afstand van de avond, de 100 meter rugcrawl, wist zij een PR te zwemmen. Hier werd zij echter nipt 4e.

Aan tikken
Ook Puck Hogendoorn ging met eremetaal naar huis. Na een zware race op de 100 meter vlinderslag wist zij als 2e aan te tikken. Naast dat zij als 2e aantikte was haar race ook nog goed voor een PR. Ook haar race op de 100 meter vrije slag bleek goed te zijn voor een PR waardoor zij moe maar voldaan huiswaarts ging. Leeftijdsgenoot Evi Kleijn was de 3e zwemster namens DWF die een medaille wist te behalen. Op de 100 meter vrije slag wist zij een mooi PR te behalen, die ook nog eens goed bleek voor een 3e plaats. Met 1.11.83 (verbetering van bijna 2 seconden) is zij weer dichterbij de magische grens van 1.10.00 gekomen.

Persoonlijke records
Laatste zwemmer namens DWF met eremetaal was Kenji Bor. Waar zijn eerste afstand van de dag door een afgevallen duikbril helaas in het water viel, wist hij revanche te nemen op de 100 meter wisselslag. Na een goede race, waarin hij zijn PR met ruim 6 seconden wist te verbeteren, tikte hij als derde aan wat resulteerde in een bronzen medaille. Er waren verder nog PR’s voor Amy Ambachtsheer (3x), Silas van Bekkum (3x), Bob Hogendoorn (2x), Nick Hogendoorn (1x), Vera van Houwelingen (1x), Lisa Nederveen (1x), Sanne Nederveen (1x), Faye van Es (2x), Sofie van Vliet (2x) en Chantal Voorsluijs (1x). De eerstvolgende wedstrijd voor de zwemselectie van DWF is zaterdag 13 november 2021. In Gorinchem zal dan een vriendschappelijke wedstrijd in de vijfkamp afgewerkt worden. Online krant Sliedrecht24 is mediapartner van DWF.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld