Moeizame, maar verdiende overwinning v.v. Sliedrecht

NIEUW-LEKKERLAND / SLIEDRECHT – Wedstrijden tegen Nieuw-Lekkerland, en vooral uitwedstrijden, zijn voor Sliedrecht altijd lastig en staan meestal bol van de spanningen. Ook zaterdag 11 september 2021 in de tweede poule wedstrijd van de districtsbeker was dat niet anders. Uiteindelijk trok Sliedrecht aan het langste eind en won met 1-3.

Keeper Delano Korststam was vaak een sta-in-de-weg voor Sliedrecht. Nog steeds kon trainer Van der Steen niet beschikken over de voltallige fitte selectie. Zowel Coen v.d. Waal als Sem v.d. Pijl, Roy van ’t Hoog en Marciano Simonis waren nog niet wedstrijdfit. (Foto Joop Hartog / Sliedrech24)

Tekst gaat verder onder tweet.

Voor open doel
Al na luttele minuten kreeg Justin Beemsterboer een kans voor open doel, maar de bal belandde aan de verkeerde kant van de paal. Maar hij zou deze misser later in de wedstrijd ruimschoots goedmaken. Na een kwartiertje prikte hij de bal keurig in de verre hoek (0-1) en leek Sliedrecht alles onder controle te hebben. Nieuw Lekkerland probeerde het wel met lange passes, maar zonder veel resultaat. Het laatste kwartier werd slordiger gespeeld door Sliedrecht, maar kon zonder kleerscheuren de rust worden gehaald.

Kogel van afstand
Ook het begin van de tweede helft was niet best en Nieuw Lekkerland kwam via een vrije trap vanaf 25 meter via Wim de Jong op gelijke hoogte (1-1). Langzamerhand trok Sliedrecht de controle weer naar zich toe en leverde een goed laatste half uur af. Een droge maar goed gemikte knal van opnieuw Justin Beemsterboer na 65 minuten betekende 1-2. Bijna kreeg Akram Chentouf het mooiste doelpunt van de middag op zijn naam, maar zijn kogel van afstand ketste via de onderkant van de lat terug in het veld.

Man van de wedstrijd
Toen in de slotminuut de hardwerkende Rodney Huijgen binnen de 16-meterlijnen werd gevloerd, zorgde Justin Beemsterboer via een penalty dat Sliedrecht op 1-3 kwam, dat de wedstrijd was beslist en dat hij via een hattrick de man van de wedstrijd werd. Zaterdag 18 september 2021 staat de derde en laatste poulewedstrijd voor de beker op het programma in Kinderdijk tegen de Zwerver, aanvang 14.30 uur.