Misser rond MAG-sollicitanten vernam college via online krant Sliedrecht24

SLIEDRECHT – De gemeente Sliedrecht hoorde over het debacle rond de genegeerde kandidaten voor de Maatschappelijke Advies Groep (MAG) via deze online krant. Dat blijkt dinsdag 22 november 2022 uit de beantwoording van vragen van Slydregt.NU over de kwestie. Online krant Sliedrecht24 bracht het nieuws in een podcast. Daarin hoorde het college, zo wordt bevestigd, van de misser. “Na het vernemen van de berichten op Sliedrecht24 zijn we direct gestart met een intern onderzoek, om te achterhalen of dit klopte en zo ja, hoe dit kon gebeuren”, stelt het College van B & W.

De mensen, die een brief schreven om kandidaat te zijn voor MAG en vervolgens niets meer heeft vernomen van de gemeente Sliedrecht na hun aanmelding, hadden pech dat hun brief in een volgens de gemeente ‘verkeerde mailbox’ terechtkwamen. Dat vertelde wethouder Ton Spek (CDA) van het Programma Ruimtelijke Vernieuwing  op dinsdagavond 3 november 2022 in de gemeenteraad. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Het ging om vijf sollicitaties, die vervolgens niet deelnamen aan de selectie. Deze vond plaats op basis van de profielschets voor de MAG-leden en vervolgens via een klikgesprek met de voorzitter, die vooraf al was aangesteld.

Opnieuw gevraagd
Ook dinsdag in de beantwoording gaat het college door het stof. College: “Dit is nooit de bedoeling geweest. Inmiddels is met alle kandidaten contact geweest, zijn excuses aangeboden voor de gang van zaken en is hen de vraag gesteld of ze alsnog openstaan voor lidmaatschap van de MAG. De MAG zal, voor de sollicitanten die nog steeds geïnteresseerd zijn in een lidmaatschap, een gesprek inplannen.” De MAG kan naar aanleiding van deze gesprekken mensen voordragen aan het college voor benoeming in de MAG.

3 gedachten over “Misser rond MAG-sollicitanten vernam college via online krant Sliedrecht24”

 1. Als één van de vijf, heb ik inderdaad een telefonisch gesprek gehad over de ontstane situatie.
  Het was een fout, die in dat gesprek duidelijk is uitgelegd. Mag eigenlijk niet, maar er gaat overal wel eens wat fout.
  Ik schrijf dit, omdat naar mijn mening deze fout nu is rechtgezet.

 2. De MAG die een nieuw MAG lid mag aanstellen is al gek.

  In een verkeerde mailbox terechtkomen is ongeloofwaardig en daarom nog gekker. Bijna de helft van de geïnteresseerden in een verkeerde mailbox is bijna knap. Als de wethouder met tranen dit meent, dan ontbindt hij de MAG per direct en krijgt iedereen een nieuwe kans om te solliciteren en wordt de voorzitter niet aangesteld maar gekozen door de leden onderling.

  Deze MAG wordt opgedrongen op deze manier en zal, steeds als dat uitkomt, niet voor vol worden aangezien maar als loopjongens/meisje van een wethouder. Als dat de bedoeling was…..dan is dat dus gelukt. Maar stop dan met dat vreselijke woord…verbinding met inwoners.

  Neem aan dat PvdA en PRO hierover echt nog met een mening over komen. Dit lijkt me niet zo progressief.

 3. Tja, college niet op de hoogte? Triest of lachwekkend. Waar staat dit college in wat er allemaal gebeurt in ons dorp. Voor de fotograaf om leuke kiekjes te laten maken? Het lijkt erop dat de heren heel ver weg staan van hun gemeente. Niet op de hoogte en wel beslissingen nemen?Infrastructuur? De racebaan ligt er voor iedereen met de verdrietige gevolgen van dien. Nalatigheid en aansprakelijkheid!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld