Half maart inhoudelijke behandeling rechtszaak gemeenten versus Chemours

DORDRECHT / SLIEDRECHT – De inhoudelijke behandeling van de rechtszaak door de gemeenten Sliedrecht, Dordrecht, Papendrecht en Molenlanden tegen chemiebedrijf Chemours staat gepland op dinsdag 14 maart 2023, Dat bericht wethouder Roelant Bijderwieden (VVD) van Milieu dinsdag 22 november 2022 aan de gemeenteraad. 

Het chemiebedrijf aan de overzijde van de gemeente Sliedrecht, aan de rivier de Merwede. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

De gemeenten stelden in 2018 Chemours c.s. aansprakelijk voor de (milieu)schade die geleden wordt als gevolg van hun  bedrijfsactiviteiten. In deze aansprakelijkheidszaak heeft advocaat Pels Rijcken een conclusie van repliek opgesteld. “Deze conclusie van repliek is een reactie op het verweer dat Chemours c.s. hebben gevoerd op de eerder
door ons ingediende dagvaarding. De conclusie van repliek is een belangrijk stuk in de juridische procedure. Na deze conclusie van repliek mogen Chemours c.s. ook reageren met een conclusie van dupliek”, aldus Bijderwieden in een College Informatiebrief aan de gemeenteraad. Na de zitting – half maart volgend jaar – doet de rechtbank uitspraak of Chemours c.s. onrechtmatig gehandeld heeft door de emissie naar de lucht van PFOA en GenX-stoffen en hier ook aansprakelijk voor kan worden gehouden.

1 gedachte over “Half maart inhoudelijke behandeling rechtszaak gemeenten versus Chemours”

  1. Ik hoop dat advocaat Pels Rijcken ook door Joh. Vollenbroek is geconsulteerd. De periode voor dat PFOA openbaar kwam lijkt mij van belang. Wie waren er toen de handhavers, en welke kennis hadden zij van chemie? Wat deed DuPont jaren lang om de gegevens over de uitstoot te verbergen of te doen of er niets uitgestoten werd?

Plaats een reactie

*=Verplicht veld