SLIEDRECHT – SKC Merwede speelde zaterdag 28 november 2015 een thuiswedstrijd tegen Roda uit Westzaan. De korfbalwedstrijd werd gewonnen door het team uit Sliedrecht.

De korfballer van SKC Merwede waren de ploeg uit Westzaan de baas. Roda ging met een verkies terug naar huis. (Foto Anouk Klomp)

Op het veld kwamen beide ploegen elkaar ook al tegen en toen wist Merwede met 1 punt verschil te winnen.

Sterker
Merwede begon goed aan de wedstrijd en kwam al snel op een 2-0 voorsprong. Roda antwoordde daarop door ook twee maal te scoren. Merwede speelde goed in de eerste helft en de kansen werden ook benut. De thuisploeg nam een voorsprong van 5-2. In de periode erna bleef Roda mee scoren, waardoor het verschil niet groter werd. Pas bij een stand van 9-6 lukte het de Merwedianen om het gat groter te maken. Uiteindelijk gingen beide ploegen bij een stand van 13-7 de kleedkamers opzoeken.

Geen gevaar meer
In de tweede helft deelde Merwede gelijk een mentale tik uit, door de stand te vergroten naar 16-7. Roda deed nog een poging om terug te komen, maar Merwede bleef gewoon doorgaan met scoren. In de tweede helft zou de ploeg uit Sliedrecht niet meer in gevaar komen en speelde de wedstrijd degelijk uit. De scheidsrechter floot het laatste signaal bij een stand van 22-14. Gescoord werd door: Kevin van Beest (7x), Iris van Eijl (6x), Ramon van Meeteren en Tessa Visser (3x), Simone de Graaf (2x) en Jolanda Redelijkheid (1x).

Rhoon
Zaterdag 5 december 2015 heeft Merwede geen wedstrijd en dan op 12 december reist Merwede af naar Rhoon voor een ontmoeting met RWA. Aanvang wedstrijd 15.30 uur.