Van Es ontvangt koninklijke onderscheiding

SLIEDRECHT – Oud-brandweerman Jan van Es mag zich sinds dindagavond 1 december 2015 Lid in de Orde van Oranja Nassau noemen. Hij kreeg de versierselen rond 21.00 uur opgespeld door de Sliedrechtse burgemeester Bram van Hemmen.

Oud-bevelvoerder van de brandweer Sliedrecht Jan van Es is dinsdagavond koninklijk onderscheiden. (Foto Richard van Hoek / Sliedrecht24) 

Van Es ontvangt zijn onderscheiding voor zijn belangeloze inzet, inspanning en grote betrokkenheid bij. Hij was o.a.bevelvoerder van de brandweerpost Sliedrecht. Van Es verliet de brandweer op 1 april dit jaar na een dienstverband van veertig jaar.

In ’t zonnetje
Van Hemmen reikte eerder op de avond diploma’s en certificaten uit aan brandweervrijwilligers. Ook werd een aantal jubilarissen in het zonnetje gezet en namen vier leden afscheid. Officieel werd aan Jan Huisman het operationeel commando overgedragen.

Sirene
De bijeenkomst voor de feestelijkheden vond plaats in de brandweerkazerne aan de Middeldiepstraat, waar o.a. ook afscheid werd genomen van operationeel manager Marco Troost. Voor hem reed de ‘brandweervloot’ aan het begin van dinsdagavond met loeiende sirene in het dorp.

4 gedachten over “Van Es ontvangt koninklijke onderscheiding”

 1. Beste Jacoline, beetje plezier?
  Heel dom om na de recente situatie in Brussel en Parijs dit soort ongein uit te halen.
  OVERIGENS KIJK EVEN NA WANNEER DE BRANDWEER ZIJN SIRENE EN LICHT MAG GEBRUIKEN.
  Of staat de brandweer bij een afscheid buiten de wet?
  Ik dacht het niet, ook zij moeten zich aan de wet houden.

 2. Mag een beetje plezier maken tegenwoordig nergens meer? Ik zie de humor er wel van in. Zoiets gebeurt tenslotte niet dagelijks. Hulde aan de helden!

 3. Dacht al wat is er gisterenavond aan de hand? Kon ook niets vinden op 112 meldingen.
  Grote onzin inderdaad. Respect voor Van ES, maar de brandweer is toch geen kleuterklasje? S.v.p. professioneler gedragen volgende keer.

 4. Veel respect voor de vrijwillige brandweer, maar waarom moet men zoveel lawaai maken bij een afscheid??
  Volstrekt zinloos en de bevolking schrikt hiervan
  Als iedere doelgroep een afscheid aangrijpt om overbodig lawaai te maken dan wordt Sliedrecht onleefbaar.
  Brandweer Sliedrecht denk even na voor dat u overbodig lawaai maakt, dit gaat er voor zorgen dat het publiek in geval van nood u niet meer serieus gaat nemen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld