Merwede/Multiplaat1 wint overtuigend in Zeeland

GOES / SLIEDRECHT – Korfbalvereniging Merwede/Multiplaat1 speelder zaterdag 9 februari 2019 een uitwedstrijd tegen Tjoba in Goes. Merwede/Multiplaat stond voorafgaande aan deze wedstrijd in de middenmoot, maar het gat met Tjoba, die op de voorlaatste plek stond, was maar 3 punten. Voor beide ploegen een belangrijke wedstrijd dus.

Na de openingsgoal van de thuisploeg was het de ploeg uit Sliedrecht die goed startte aan de wedstrijd. (Foto Merwede/Multiplaat)

Door een aantal fraaie doelpunten stond er al snel een stand van 1-6 op het scorebord.

Voorsprong
Na deze goede fase, brak er een fase aan dat Merwede/Multiplaat moeite had om de voorsprong uit te breiden en doordat er fouten in de verdediging gemaakt werden, kwam Tjoba langzamerhand dichterbij tot een stand van 7-8. De rood-witten herpakten zich gelukkig en het gat werd iets groter. Tot aan de rust kon Merwede/Multiplaat een voorsprong behouden, maar kwam niet helemaal los van Tjoba. De ruststand was uiteindelijk 12-16. In de kleedkamers werd de tactiek voor de tweede helft besproken en de spelers voerden dit direct na rust goed uit. Voordat de thuisploeg het eerste doelpunt van de tweede helft kon maken, had Merwede/Multiplaat er al vijf gescoord.

In middenmoot
Mede door Dennis van Eijl, die in totaal 7x scoorde, lieten de merwedianen de ploeg uit zeeland achter zich. Tjoba leek moe gestreden en daarvan werd geprofiteerd. Ook invaller Vincent Bakker wist nog tot score te komen, door zijn eerste schotpoging direct te verzilveren tot een doelpunt. De eindstand werd uiteindelijk door een doelpunt van Mariëtte van der Sman bepaald op 19-30. Door deze uitslag blijft Merwede/Multiplaat nu in de middenmoot met 9 punten. Om in de eerste klasse te blijven, zullen er nog punten gepakt moeten worden en de komende 2 wedstrijden zijn tegen de twee koplopers. Vriendenschaar en Rust Roest staan samen bovenaan met 15 punten. Een mooie uitdaging om ook tegen deze 2 ploegen de punten te pakken. Komende zaterdag staat eerst een uitwedstrijd bij Rust Roest in Eindhoven op het programma. Aanvang wedstrijd: 17.20 uur.

1 gedachte over “Merwede/Multiplaat1 wint overtuigend in Zeeland”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld