Merwede/Multiplaat verliest punten in Zeeland

OOST-SOUBURG / SLIEDRECHT – Het eerste korfbalteam van Merwede/Multiplaat mocht het zaterdag 9 oktober 2021 opnemen tegen het Zeeuwse Fortis. Merwede 1 speelde daarna tegen Fortis 1 die op dat moment nog maar 2 punten had weten te verzamelen en daarom gebrand was om te winnen. Aan de Zeeuwse kant werd het gat van de korf vaker gevonden en daarmee eindigde de wedstrijd in 16 – 12.

Na een ritje van anderhalf uur stapte het team uit in het Zeeuwse Oost-Souburg. Even de benen strekken was wel nodig. De weergoden waren gelukkig goed gezind. Fortis schoot fel uit de startblokken en wist direct op voorsprong te komen. (Archieffoto Jeroen van der Sman)

Merwede/Multiplaat begon de wedstrijd minder scherp en had moeite om de korf te vinden. Na een 4 – 0 achterstand werd Merwede/Multiplaat wakker geschud en wist de stand gelijk te trekken tot 6 – 6. Door goed verdedigend werk van de Merwedianen had Fortis daarna moeite om tot goede aanvallen te komen. Met een rake strafworp van Fleur Janmaat werden de kleedkamers opgezocht met een tussenstand van 9 – 8 in het voordeel van Fortis. In de tweede helft had Merwede/Multiplaat opnieuw moeite om de korf te vinden. Er werden goede aanvallen opgezet en verdedigend stond het sterk, maar het team verzaakte om te scoren. Met doelpunten van Twan van de Wetering (12 – 11) en Jeffrey van Son (13 – 12) kwam Merwede/Multiplaat tot twee toe op één punt achterstand. Zaterdag 16 oktober 2021 speelt Merwede/Multiplaat 1 om 15.30 uur thuis tegen RWA 1. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld