Lotte van Drunen grijpt net naast de eindzege in ONK 85cc

WESTERBORK / SLIEDRECHT – Motocrosser Lotte van Drunen uit Sliedrecht van het Beurspro KTM team heeft in het Open Nederlands Kampioenschap (ONK) 85cc grote wielen in Westerbork zondag 10 oktober 2021 net naast de eindzege gegrepen. In de eerste manche kwam ze vanaf een achtste plaats terug naar een tweede positie. In de tweede manche reed ze tot aan de laatste bocht aan de leiding maar hierin maakte ze een verkeerde keuze bij het passeren van een achterblijver en werd gepasseerd. Ook nu werd ze tweede, wat ook haar positie was in het dagklassement.

Lotte van Drunen begon uiterst gemotiveerd aan de training en liet zich in de vrije training gelijk zien met de snelste tijd. In de tijdtraining zette ze verschillende keren goed aan en wist met een verschil van 1.2 sec op de tweede man de pole position te veroveren. Tevens was ze met deze tijd de snelste van alle andere klassen. (Foto Leon van der Spank)

Gedreven bereidde ze haar startplaats voor in de eerste manche voor. Toen het starthek viel, was haar reactie goed maar werd door haar buurman geraakt waardoor een goede stat uitgesloten was. Op een achtste plaats kwam ze door de eerste bocht en ging vervolgens gelijk in de aanval om plaatsen winst te boeken. Op een vierde plaats kwam ze uit de eerste ronde en sloot aan bij de derde man. Samen gingen ze op jacht naar de tweede man.

Gepasseerd
Omdat de kopman vrij baan had, wist die een gat te slaan. In de derde ronde wist ze door te stoten naar een derde plaats en met nog vier ronden te gaan wist ze ook de tweede plaats voor zich op te eisen. Vervolgens zette ze alles op alles om ook de kopman nog te passeren. Op de finish kwam ze uiteindelijk 0,7 sec tekort waardoor ze op een tweede plaats werd afgevlagd. Voor de tweede manche koos Lotte een andere positie achter het starthek. Opnieuw kwam ze goed weg en dook ditmaal als eerste de eerste bocht in. De hele wedstrijd wist ze aan de leiding te rijden totdat ze in de laatste bocht van de laatste ronde een verkeerde keuze maakte bij het passeren van een achterblijver en werd gepasseerd. Ook nu kwam ze 0.7 sec tekort om de manche te kunnen winnen en keerde teleurgesteld terug naar het paddock. Met tweemaal een tweede plaats in de manches eindigde Lotte ook in het dagklassement op een tweede plaats.